Wywern Napisano Październik 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 8, 2009 Mam taką (całkiem fajną ) kartę grafiki - GTX260 (galaxy o ile pamiętam producenta), jądro PAE Wczoraj spróbowałem do niej zainstalować kmod-nvidia-PAE No i X-y przestały w ogóle wchodzić w tryb graficzny, wieszały się z komunikatami że nie ma screena. Deinstalacja kmod niestety nie pociągnęła za sobą wszystkiego, musiałem odinstalować jeszcze xorg-x11-drv-nvidia*, wtedy X wstały na sterowniku VESA, jeszcze tylko zmiana na nv i uff, system działa Pytanie jest takie - czy udało wam się kmod na GTX260? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoleKK Napisano Październik 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 8, 2009 Mi bez problemu na 260GT. Nie wiem czy ten X ma w tym przypadku znaczenie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Październik 12, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2009 Mam to samo z PAE z karta gf 9400 i sterami nvidi ... czyli mozna przypuszczac ze z PAE stery nvidi nie dzialaja (nawet ich z stronki, normalne i beta tez mi nie ruszyly z PAE). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi