Wojtek.wk Napisano Październik 24, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2009 Hey! Właśnie sobie zainstalowałem Fedorę 11 na moim laptopie i mam pytanie - czy wie ktoś może, jak zainstalować i skonfigurować iPlusa pod Fedorą? Szukałem w Internecie różnych porad - nie dość, że ciężko znaleźć, to jeszcze nie przynosi nic oczekiwanego efektu... Z góry dzięki za pomoc! Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hello_world Napisano Październik 24, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2009 NetworkManager? Komórkowe To powyżej jak oczywiście twoj modem jest poprawnie wykryty Dodam, że uzywam pod f11 HUAWEI E156G w sieci PLAY i działa bardzo automagicznie wrecz rewelacyjnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Październik 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2009 Hey! Właśnie sobie zainstalowałem Fedorę 11 na moim laptopie i mam pytanie - czy wie ktoś może, jak zainstalować i skonfigurować iPlusa pod Fedorą? Szukałem w Internecie różnych porad - nie dość, że ciężko znaleźć, to jeszcze nie przynosi nic oczekiwanego efektu... Z góry dzięki za pomoc! Pozdrawiam! Instalacja i konfiguracja w F11 sprowadza się do włożenia modemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek.wk Napisano Październik 25, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2009 Dzięki wielkie za Wasze odpowiedzi. Czego się boję przede wszystkim, to to, żeby bez mojej wiedzy nie było realizowane płatne połączenie... (bo już parę razy miałem pod Windowsem pytanie o to, czy nie chcę płatnego połączenia...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Październik 26, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2009 Dzięki wielkie za Wasze odpowiedzi. Czego się boję przede wszystkim, to to, żeby bez mojej wiedzy nie było realizowane płatne połączenie... (bo już parę razy miałem pod Windowsem pytanie o to, czy nie chcę płatnego połączenia...) Tutaj nie ma oprogramowania plusa więc nie ma komu zaproponować Ci tak głupiej rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek.wk Napisano Listopad 24, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2009 Hey! Spróbowałem się połączyć z Internetem przez iPlusa na mojej Fedorze 11 ale się nie udało. Tak jak napisaliście, system faktycznie sam wykrył modem, wystarczyło go tylko włożyć - w dostępnych sieciach pojawił się GSM Broadband Connection, no więc łączę się, on mnie zapytał raz o numer PIN, pomyślałem, że już jest nieźle, chwilkę się łączył i w końcu napisał, że połączono. Odpaliłem firefoxa, ale niestety nie mogę się połączyć z żadną stroną internetową. Łączy się, łączy, ale po jakimś czasie pokazuje, że się nie udało połączyć... Macie jakiś pomysł co jest tego przyczyną, może trzeba jednak dokonać jakiejś dodatkowej konfiguracji? Z góry wielkie dzięki! Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek.wk Napisano Listopad 24, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2009 Hey! Przepraszam Was wszystkich bardzo, ale już po problemie Okazało się, że wystarczyło w ustawieniach podać nazwę APN i już śmiga Dzięki wielkie i pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi