mcteusz Napisano Październik 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2009 Witam Próbuję w firmowej sieci połączyć się z serwerem przez SSH. Gdy robię to na sieci lokalnej- działa jak trzeba. Natomiast gdy próbuję połączyć się przy pomocy SSH poprzez skonfigurowaną sieć prywatną, dostaję błąd: Ta stacja robocza: 172.23.0.150-1005 nie zosta�a skonfigurowana. Popro� administratora o wykonanie czynno�ci konfiguracyjnych Adres serwera w sieci prywatnej to: 172.23.0.1 Adres mojego kompa to: 172.23.0.150 Pingować serwer po vpnie mogę. Z domu mogę wykonać połączenie po vpnie i wszystko działa. A w pracy nie. Googlam i nie mogę znaleźć rozwiązania problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcteusz Napisano Listopad 4, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2009 Okazuje się, że problem jest z konkretnym userem, pod którego się loguję. Logowanie po openvpn na konto root przebiega pomyślnie. Natomiast potrzebuję dostępu do użytkownika hurt, bo w ten właśnie sposób mogę zalogować sie do systemu RC-HURT, a to docelowo chcę uzyskać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcteusz Napisano Listopad 10, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2009 Problem rozwiązany. Okazuje się, że wszystko przez specyfikę usera hurt. W katalogu usera znajdują się pliki konfiguracyjne CONF.000........... dla każdej ze stacji próbujących uzyskać zdalny dostęp. Aby dana stacja miała dostęp trzeba dokonać drobnej zmiany w pliku dla niej odpowiednim. Nie ma to jak pracować w bałaganie i wszystkiego musieć się domyślić samemu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi