Tom:-) Napisano Listopad 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2009 Przyszedł do mnie ma. Wszedłem na źródło maila i chce ustalić numer IP nadawcy (nie operatora poczty w tym przypadku o2) na którą dyrektywę mam patrzeć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vodevil Napisano Listopad 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2009 W mailu jest tylko IP serwera z którego przyszła poczta(no chyba że serwer dokleja do nagłówka coś jeszcze heh ale wątpię) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom:-) Napisano Listopad 6, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2009 Mam w mailu 4 ip. jeden z nich to o2. Dwa z nich to prywatne IP i jeden dostawcę internetu w moim mieście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8xxa_FC Napisano Listopad 7, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2009 jeżeli masz szczęście, to adresem nadawcy jest ten, który jest zaraz przed "Message-id" (przynajmniej tak prezentuje nagłówki evolution). Zawiera między innymi skąd (czyli kto wysłał; host, IP,e-mail) na jaki serwer (i jak zabezpieczona transmisja), do kogo (czyli mój e-mail). + data, godzina. zastrzegam, ze taki zapis miałem w sytuacji, gdy mail wychodził z publicznego serwera pocztowego i na takiego samego typu trafiał. oczywiście IP jest z puli providera, więc na szczegóły bym nie liczył (chyba, że potrafisz przekonać do współpracy admina). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom:-) Napisano Listopad 7, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2009 Ok dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi