Mikołaj Napisano Listopad 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2009 Witam Wszedłem sobie na strone fedory, patrzę a tam F12, no to wypas, robię preupgrade, pakiety ściągnęło, restart i chyba bylo by zbyt pieknie gdyby wsyzstko bez problemów przeszło. Na początku rzucał się że nie może zamontować partycji z ntfs, no to wurzuciłem je z fstab. Przeszedł dalej i teraz mi anaconda marudzi, że /usr/tmp mam przywrócić do poprzedniego stanu, czyli /ust/tmp ma być dowiązaniem symbolicznym. Tylko w tym problem, że to jest dowiązanie symboliczne! (do /var/tmp) Co z takim wariatem mam zrobić? edit: jakby co to mam osobne partycje na /, /var, /usr, /boot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikołaj Napisano Listopad 25, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2009 problem rozwiązałem, chodziło pewnie o to, że /, /var i /usr mam na jfs. Puściłem update z płyty, z parametrem jfs w parametrze bootowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Listopad 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2009 szkoda zachodu z jfs. lepiej albo na xfs albo ext4 ;] jak lubisz eksperymenty to btrfs bedzie w sam raz dla ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi