Pooh Napisano Listopad 22, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2009 Witam. Mam pytanie odnośnie rozdzielczości a dokładniej o odświeżanie. W lapku padła mi matryca i byłem zmuszony podłączyć monitor CRT. Wszystko pięknie działa, ale jest jeden problem. Po uruchomieniu komputera i załadowaniu się pulpitu odświeżanie spada na 75Hz. Oczywiście jest to trochę za mało i mam jeszcze do wyboru 85Hz, które nie męczą mi oczu. W ustawieniach komputera-> ekran wyłączyłem monitor z laptopa i ustawiłem odświeżanie na 85Hz. Za pierwszym razem poszło w miarę gładko tylko że na 2 minuty zniknęła mysz. Natomiast za drugim razem padł pulpit i ratowało mnie tylko przelogowanie się na nowo. Szukałem pliku xorg.conf, ale w /etc/X11/ go nie znalazłem. Jak mogę trwale zmienić to, by przy ładowaniu systemu odświeżanie było na 85Hz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Listopad 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2009 Domyślnie w Fedorze nie ma już xorg.conf, wszystko jest realizowane przez hal`a, w przypadku monitorów crt może to być rzeczywiście problem, ale jeśli potrzebujesz to zainstaluj system-config-display, będziesz od razu miał gui do konfiguracji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi