leymann Napisano Listopad 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2009 Witam. Mam może dość, banalny problem, aczkolwiek nie moge sobie z nim poradzić, wsyzstko juz sobie ustawiłem, nawet orazek na tej górnej ścianie, ale widać, ją tylko wtedy kiedy ustawie jakąś przezroczystość kostki, a ja bym chciał, żeby podczas przełanczania pulpitów widok bł tak jakby z ukosa, żeby było widać boczne i górną ściane. Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi, bo widziałe to na screenach, ale nie wiem, gdzie tej opcji mam szukać, juz wszystkiego próbowałem chyba, ale może coś przeoczyłem, proszę o szybką odpowiedź, ale nie typu poszukaj, bo już szukałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Listopad 24, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2009 Nie szybko, tylko powoli, i nie odpowiedź tylko pytanie: szukałeś w module cube-caps? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pienia Napisano Listopad 24, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2009 Z menu: System->Preferencje->Menedżer ustawień CompizConfig. Następnie włącz moduł: Odbicie i deformacja kostki. Klikając w ten moduł ukażą Ci się szczegółowe ustawienia. Pierwsza zakładka jest tym czego szukasz Próbuj też Ctrl+Alt+przesuwanie myszą z wciśniętym lewym przyciskiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leymann Napisano Listopad 24, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2009 strona ta tak wyglada i nie wiem, za bardzo gdzie to jest? oto screen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Listopad 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2009 strona ta tak wyglada i nie wiem, za bardzo gdzie to jest? Poszukaj Sprawdź wszystkie opcje do czego służą . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pienia Napisano Listopad 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2009 nie wiem, za bardzo gdzie to jest? Ale co konkretnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Listopad 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2009 Ale co konkretnie? Obejrzyj wszystkie moduły compiza, włączaj je, wyłączaj, sprawdzaj opcje, od razu go całego poznasz . Zresztą na stronie compiza jest opis modułów i co do czego służy razem ze screenshotami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leymann Napisano Listopad 27, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2009 no wszystko zrobiłem i nigdzie tego nie widze, żeby to gdzieś było ukryte a może ktoś zobaczyć u siebie jak to ma ustawione i gdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pienia Napisano Listopad 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2009 gmic dlaczego mnie zacytowałeś? Ja nie mam akurat problemu z compizem. leymann może zapodaj jakiś filmik z youtube z czasem minuta:sekunda, żeby było wiadomo o jaki efekt dokładnie Ci chodzi. Podaj również wersję systemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Listopad 29, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2009 gmic dlaczego mnie zacytowałeś? Chyba przez przypadek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi