Skocz do zawartości

Jak Zrobić, żeby Było Widać Górną ścianę Cuba

leymann

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam może dość, banalny problem, aczkolwiek nie moge sobie z nim poradzić, wsyzstko juz sobie ustawiłem, nawet orazek na tej górnej ścianie, ale widać, ją tylko wtedy kiedy ustawie jakąś przezroczystość kostki, a ja bym chciał, żeby podczas przełanczania pulpitów widok bł tak jakby z ukosa, żeby było widać boczne i górną ściane. Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi, bo widziałe to na screenach, ale nie wiem, gdzie tej opcji mam szukać, juz wszystkiego próbowałem chyba, ale może coś przeoczyłem, proszę o szybką odpowiedź, ale nie typu poszukaj, bo już szukałem.

Z menu: System->Preferencje->Menedżer ustawień CompizConfig. Następnie włącz moduł: Odbicie i deformacja kostki. Klikając w ten moduł ukażą Ci się szczegółowe ustawienia. Pierwsza zakładka jest tym czego szukasz :) Próbuj też Ctrl+Alt+przesuwanie myszą z wciśniętym lewym przyciskiem.

Ale co konkretnie?

Obejrzyj wszystkie moduły compiza, włączaj je, wyłączaj, sprawdzaj opcje, od razu go całego poznasz :) .

Zresztą na stronie compiza jest opis modułów i co do czego służy razem ze screenshotami.