QuQu Napisano Listopad 26, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2009 Witam wszystkich Pytanie może proste ale ja nie mogę sobie poradzić. Chciałbym osiągnąć taki cel: Dostęp do portu 2200 tylko dla jednego IP z zewnątrz. Reszka IP z zewnątrz musi być DENY Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hello_world Napisano Listopad 26, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2009 Gdybyś jeszcze napisał jak wygląda ten dostęp z zewnątzr czy coś jeszcze pomiędzy stoi. Musisz więcej się wysilić i opisać twoj schemat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QuQu Napisano Listopad 26, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2009 DSL od TPSA Modem od TPSA połączony bezpośrednio do serwerka Fedory Mianowicie chodzi mi o to że w drugim komputerze w sieci chodzi pewna usługa na konkretnym porcie: Obecnie mam w firewallu wpis -A PREROUTING -i eth+ -p tcp -m tcp --dport 2200 -j DNAT --to-destination 192.168.0.3:22 czyli przekierowanie wszystkiego co przychodzi na port 2200 na komputer w siec o podanym wyżej adresie i chciałbym przed tą regułką dopisać linię która wycina cały ruch na porcie 2200 i następną która zezwala tylko jednemu IP z zewnątrz na dostęp do portu 2200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Listopad 26, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2009 Dodaj parametr --source i po sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QuQu Napisano Listopad 27, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2009 Dzięki wielkie Wszystko dział OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi