Skocz do zawartości

Fc3 + Amule

Gość Bielik

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam nową Fedore Core 3 no i problem jest takowy że, jak narazie ciężko znaleść jakieś rpm dla niej, tak wiec zainstalowałem aMule z pakietół c FC2, wszytskoprzebiega bez problemu tylko w momencie gdy chce uruchomić aMule wyskakuje komunikat

amule: error while loading shared libraries: libcurl.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory

Co dziwne posiadam curl w wersji 7.12.1-1 ale osoł tego nie wykrywa, instalacja ze źródeł także nic nie daje.

Ma ktoś może jakieś rozwiażanie tego problemy, czy zostaje czekać aż wyjdzie nowa wersja Amula.

Dla uzupełnienie kożytałem z

aMule-2.0.0-rc7_fc2.i586.rpm

aMule-2.0.0-rc7_fc2.i586.rpm

Pozdrawiam

Rozwiązałem to inaczej bo znalazłem wkońcu rpm amula, wszytsko sie fajnie zainstalowałao, uruchomil sie ze 2 razy przy czym sam sie wyłanczał nagle, teraz natomiast gdy chce go uruchomić wyskakuje komunikat "Naruszenie ochrony pamieci"

Co w tym wytpadku można zrobić, prócz wywalenia kompa przez okno ??

Zadziałało polecenie

touch /var/lib/misc/prelink.force && /etc/cron.daily/prelink

mam tylko jedno pytanko, bo w sumie moze troche upierdliwe, no ale lubie wiedziec co robie bo sam efekt nie do konca zadawala. Wiec no spytam: co te polecenie znaczy, bo jedyne co mi dokumentacja wytłumaczyła że jest to zmiana czasu wykonywania :blink:

Z góry bylbym wdzięczny za wytłuaczenie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...