Gość Bielik Napisano Listopad 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2004 Posiadam nową Fedore Core 3 no i problem jest takowy że, jak narazie ciężko znaleść jakieś rpm dla niej, tak wiec zainstalowałem aMule z pakietół c FC2, wszytskoprzebiega bez problemu tylko w momencie gdy chce uruchomić aMule wyskakuje komunikat amule: error while loading shared libraries: libcurl.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory Co dziwne posiadam curl w wersji 7.12.1-1 ale osoł tego nie wykrywa, instalacja ze źródeł także nic nie daje. Ma ktoś może jakieś rozwiażanie tego problemy, czy zostaje czekać aż wyjdzie nowa wersja Amula. Dla uzupełnienie kożytałem z aMule-2.0.0-rc7_fc2.i586.rpm aMule-2.0.0-rc7_fc2.i586.rpm Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ro-X Napisano Listopad 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2004 zainstaluj amule dla fc3, najlatwiej za pomoca synaptica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bielik Napisano Listopad 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2004 Rozwiązałem to inaczej bo znalazłem wkońcu rpm amula, wszytsko sie fajnie zainstalowałao, uruchomil sie ze 2 razy przy czym sam sie wyłanczał nagle, teraz natomiast gdy chce go uruchomić wyskakuje komunikat "Naruszenie ochrony pamieci" Co w tym wytpadku można zrobić, prócz wywalenia kompa przez okno ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2004 natomiast gdy chce go uruchomić wyskakuje komunikat "Naruszenie ochrony pamieci" Wpisz: prelink -vm `which amule` a jak to nie pomoże to touch /var/lib/misc/prelink.force && /etc/cron.daily/prelink Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bielik Napisano Listopad 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2004 Zadziałało polecenie touch /var/lib/misc/prelink.force && /etc/cron.daily/prelink mam tylko jedno pytanko, bo w sumie moze troche upierdliwe, no ale lubie wiedziec co robie bo sam efekt nie do konca zadawala. Wiec no spytam: co te polecenie znaczy, bo jedyne co mi dokumentacja wytłumaczyła że jest to zmiana czasu wykonywania Z góry bylbym wdzięczny za wytłuaczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi