farba Napisano Grudzień 11, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2009 Serwus, mam taki głupi problem. Chciałem wyszukać pliki z artybutem SUID, wydałem więc; find / -perm +6000 -print I zdjąłem ten atrybut między innymi z /bin/su. I teraz chcąc zalogować się na konto roota poprzez su - po wpisaniu hasła ciągle dostaję; su: niepoprawne hasło Na moim koncie nie mogę nadać mu z powrotem tego atrybutu; chmod: nie można zmienić uprawnień do `/bin/su': Operacja niedozwolona Jak to naprawić? ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Grudzień 11, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2009 [Ctrl+Alt+F2] i zaloguj się bezpośrednio jako root Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farba Napisano Grudzień 11, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2009 Nie no, to forum jest świetne - szybkie reakcje ;-) . Borzole udało się. Dzięki serdeczne, że też nie pomyślałem o zalogowaniu/spróbowaniu poprzez ctrl + alt + f2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi