Mariusz B Napisano Grudzień 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2009 Witam W zwiazku z problemami z mysql w fedorze 8 (mysql w wersji 5.0.45-6) chciałbym zaktualizować mysql do nowszej wersji. Mysql potrzebny jedninie do moodla i php-fusion. Pakiety jakie sa zainstalowane mam poniżej, co mam zaktualizowac? Muszę wszystko? No i jak to zrobic? Wystarczy pobrac nowsze wersje pakietow i rpm -UVh nowa.resja.rpm ? [root@eo ~]# rpm -qa | grep mysql mysql-connector-odbc-3.51.14r248-2.fc8 mysql-server-5.0.45-6.fc8 php-mysql-5.2.6-2.fc8 libdbi-dbd-mysql-0.8.2-1.2.fc8 mysql-libs-5.0.45-6.fc8 mysql-5.0.45-6.fc8 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hello_world Napisano Grudzień 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2009 Obawiam się że twoja wersja juz nie jest wspierana wiec najepiej sobie cale distro zaktualizowac. Oczywiscie wczesniej proponuje zrobic backup tabel. Mógbyś co prawda sciagnąć gotowe paczki rpm (aktualne) ale nie mam pojecia czy wszystko pojdzie jak trzeba przy migracji. Ja osobiscie wybrałbym opcję aktualizacji distro. A jeżeli są to bazy pod "produkcję" to powinienes chyba przejsc na distra (CentOS, RHEL, Debian) które tak nie pedzą do przodu i mają dłuższy okres wsparcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Grudzień 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 17, 2009 Natomiast jeśli całe distro to zbyt wielka rewolucja to może spróbuj zainstalować pakiety za pomocą rpm,ale najpierw zrób zrzut bazy za pomocą mysqldump Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi