Skocz do zawartości

Czcionki W Firefoxie - Fuj

mynus

Rekomendowane odpowiedzi

W fedorze 2. uzywałem mozilli a ta zmiana cziconek była prosta, edycja jednego pliku ustawienie żeby korzystał z truetype i wszystko ładnie wygląda.

A jak to zrobić w firefoxie?

czcionki mam w /usr/share/fonts/truetype (pochodza z windowsa)

nawet dodalem czcionke do font serwera, ale to nie pomogło :(

musze je zmienić bo strony są brzydkie :P

• 2 weeks later...

Witam!

Przekopiuj fonty ttf do katalogu ./fonts a nastepnie w ustawieniach w firefoxie zmien czcionki :

- szeryfowa na tahoma

- bez szeryfowa na arial

ustaw najmniejsza czcionke na 12 i powinny ukazac sie piekne czcionki na stronach.

|s3bo|group 2004

• 3 weeks later...

Witam. Od razu przepraszam że odświeżam trochę stary post, ale tutaj najlepiej pasuje to co chcę napisać. Otóż wszystkie rady jakie znalazłem na tym forum zawiodły. Mam FC3 i poustawiałem sobie już wszędzie ładne czcionki, ale ni w ząb nie mogę sobie poradzić z firefoxem właśnie. Czcionki MS mam już w katalogu ./fonts a firefox mi wcale ich nie widzi.

W prferencjach nawet nie mogę ustawić sobie czcionki tahaoma bo jej nie widzi, ale de facto jest ona w systemie. Może ktoś ma przepis na to aby firefox dobrze widział te fonty. Bo to jest najgorsze co może być i aż się pracować nie chce.

Edit: Sorki, ale jak ustawiłem opcję Always use my fonts to zadziałało. Choć to mi nie bardzo pasuje, bo wołałbym, aby automatycznie te czcionki były ładowane ( tzn żebym nie wymuszał ich używania ) .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...