mynus Napisano Listopad 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2004 W fedorze 2. uzywałem mozilli a ta zmiana cziconek była prosta, edycja jednego pliku ustawienie żeby korzystał z truetype i wszystko ładnie wygląda. A jak to zrobić w firefoxie? czcionki mam w /usr/share/fonts/truetype (pochodza z windowsa) nawet dodalem czcionke do font serwera, ale to nie pomogło musze je zmienić bo strony są brzydkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perbeatus Napisano Listopad 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2004 Ja mam czcionki w /home/user/.fonts i działają w Firefoksie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Listopad 13, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2004 nie wiem czemu mi to nie działa dalej mam brzydkie czcionki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s3bo Napisano Listopad 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2004 Witam! Przekopiuj fonty ttf do katalogu ./fonts a nastepnie w ustawieniach w firefoxie zmien czcionki : - szeryfowa na tahoma - bez szeryfowa na arial ustaw najmniejsza czcionke na 12 i powinny ukazac sie piekne czcionki na stronach. |s3bo|group 2004 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudlaty Napisano Grudzień 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 14, 2004 Witam. Od razu przepraszam że odświeżam trochę stary post, ale tutaj najlepiej pasuje to co chcę napisać. Otóż wszystkie rady jakie znalazłem na tym forum zawiodły. Mam FC3 i poustawiałem sobie już wszędzie ładne czcionki, ale ni w ząb nie mogę sobie poradzić z firefoxem właśnie. Czcionki MS mam już w katalogu ./fonts a firefox mi wcale ich nie widzi. W prferencjach nawet nie mogę ustawić sobie czcionki tahaoma bo jej nie widzi, ale de facto jest ona w systemie. Może ktoś ma przepis na to aby firefox dobrze widział te fonty. Bo to jest najgorsze co może być i aż się pracować nie chce. Edit: Sorki, ale jak ustawiłem opcję Always use my fonts to zadziałało. Choć to mi nie bardzo pasuje, bo wołałbym, aby automatycznie te czcionki były ładowane ( tzn żebym nie wymuszał ich używania ) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi