Skocz do zawartości

Karta Do Wardriwing-u Pakiet Aircrack-ng

kryniu

Rekomendowane odpowiedzi

szczerze powiem ze ta karta realteka wyglada niezle

wyglada nawet niezle, ale i tak wole proxim wireless

To co masz w laptopie ma 2 malutkie antenki którymi możesz się przebić do sąsiada przez gipsowa ściankę,
do wardrivingu którym interesuje się kolega potrzebne są konkretne rozwiązania.

to jak najbardziej prawda, dlatego mowie ze uzywalem tez orinoco na smartcard z antena dookolna i kierunkowa, a co do kart to moze byc moje uprzedzenie do kart na USB

nie wiem kryniu czemu Ci nie chce dzialac, koncza mi sie pomysly, ja "ciachnalem" swoja siec pod kazdym wepem, nawet z filtrowaniem po macu

bo mac tez latwo zmienic,

wpa metoda slownikowa tez dziala

jesli masz moze sprobuj po prostu inna karte

na bt4 tez niechce mi dzialac aireplay-ng -1 0 ...............

ale co znaczy że nie chce działać - wali jakimś błędem?, może trzeba ją trochę z wolnić ( iwconfig <device> rate 11M / 5.5M / 1M )?

może na apku jest filtrowanie mac adresów załączone i trzeba troszke sieć poobserwować zobaczyć jakie maki podłączją sie do ap

podmienić swój i dopiero próbowac wstrzykiwać...

cierpliwości ...

ale co znaczy że nie chce działać - wali jakimś błędem?, może trzeba ją trochę z wolnić ( iwconfig <device> rate 11M / 5.5M / 1M )?

może na apku jest filtrowanie mac adresów załączone i trzeba troszke sieć poobserwować zobaczyć jakie maki podłączją sie do ap

cierpliwości ...

z folrtowaniem po makach to raczej odpada bo to samo jest na innych sieciach nawet na tych niezabezpieczonych z ktorych sobie net biore

komunikat mam taki sam dokladnie jak na tym filmiku

cierpliwości ...

mam dokladnie taka karte http://www.passys.nl/ipw5100 i sterownik iwlang ale moze podmienie go na ten z tej strony http://intellinuxwireless.org/?n=Downloads 5000 Images - for Intel Wireless WiFi 5100AGN, 5300AGN, and 5350AGN co otym myslicie??