Scorpion Napisano Styczeń 16, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 16, 2010 szczerze powiem ze ta karta realteka wyglada niezle wyglada nawet niezle, ale i tak wole proxim wireless To co masz w laptopie ma 2 malutkie antenki którymi możesz się przebić do sąsiada przez gipsowa ściankę, do wardrivingu którym interesuje się kolega potrzebne są konkretne rozwiązania. to jak najbardziej prawda, dlatego mowie ze uzywalem tez orinoco na smartcard z antena dookolna i kierunkowa, a co do kart to moze byc moje uprzedzenie do kart na USB nie wiem kryniu czemu Ci nie chce dzialac, koncza mi sie pomysly, ja "ciachnalem" swoja siec pod kazdym wepem, nawet z filtrowaniem po macu bo mac tez latwo zmienic, wpa metoda slownikowa tez dziala jesli masz moze sprobuj po prostu inna karte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zybex_pl Napisano Styczeń 16, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 16, 2010 na bt4 tez niechce mi dzialac aireplay-ng -1 0 ............... ale co znaczy że nie chce działać - wali jakimś błędem?, może trzeba ją trochę z wolnić ( iwconfig <device> rate 11M / 5.5M / 1M )? może na apku jest filtrowanie mac adresów załączone i trzeba troszke sieć poobserwować zobaczyć jakie maki podłączją sie do ap podmienić swój i dopiero próbowac wstrzykiwać... cierpliwości ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryniu Napisano Styczeń 16, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 16, 2010 ale co znaczy że nie chce działać - wali jakimś błędem?, może trzeba ją trochę z wolnić ( iwconfig <device> rate 11M / 5.5M / 1M )? może na apku jest filtrowanie mac adresów załączone i trzeba troszke sieć poobserwować zobaczyć jakie maki podłączją sie do ap podmienić swój i dopiero próbowac wstrzykiwać... cierpliwości ... z folrtowaniem po makach to raczej odpada bo to samo jest na innych sieciach nawet na tych niezabezpieczonych z ktorych sobie net biore komunikat mam taki sam dokladnie jak na tym filmiku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryniu Napisano Styczeń 16, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 16, 2010 ale co znaczy że nie chce działać - wali jakimś błędem?, może trzeba ją trochę z wolnić ( iwconfig <device> rate 11M / 5.5M / 1M )? może na apku jest filtrowanie mac adresów załączone i trzeba troszke sieć poobserwować zobaczyć jakie maki podłączją sie do ap podmienić swój i dopiero próbowac wstrzykiwać... cierpliwości ... mam dokladnie taka karte http://www.passys.nl/ipw5100 i sterownik iwlang ale moze podmienie go na ten z tej strony http://intellinuxwireless.org/?n=Downloads 5000 Images - for Intel Wireless WiFi 5100AGN, 5300AGN, and 5350AGN co otym myslicie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi