woo Napisano Listopad 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2004 zainstalowałem fc3 i.... komp mi się nie wyłącza... wszystkie usługi sie zamykają... dyski parkują... i w momencie kiedy powinien się wyłączyć czyli: halting system md: stopping all md devices md: md0 switched to read-only mode Shutdown: hda Power down. ---po tym wszystkim wywala: acpi_power_off called i maszyna dalej pracuje... znaczy zasilacz i wiatraki... jak zrobić żeby się wyłączał do końca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vip13 Napisano Listopad 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2004 Moze po tym wyciagaj wtyczke z kontaktu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Listopad 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2004 sprobuj poleceniem: halt -p (jajko z dystrybucji czy sam kompilowales? ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojennaja Napisano Listopad 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2004 Mam ten sam problem co woo po wpisaniu komendy halt -p nadal to samo Używam jajka z dystrybucji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woo Napisano Listopad 13, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2004 vip 13 - zrywam boki... jądro dystrybucyjne.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMON Napisano Listopad 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2004 I was having the same issue on a fresh install of FC3. Read the comments here and found acpid was not showing as a running process. I ran the startup script from /etc/init.d manually and got errors regarding missing files /proc/acpi missing. After this I have had no more problems shutting down the computer moze tak So I edited /etc/inittab: #ca::ctrlaltdel:/sbin/shutdown -t3 -r now ca::ctrlaltdel:/sbin/shutdown -h now and now the laptop shuts down correctly when using the CTL-ALT-DEL sequence. a moze to ci pomoze Add "acpi=off" to the kernel line in /etc/grub.conf and reboot. Without > acpi enabled, apm will run automagically in its place. wiecej niechcialo mi sie szukac - moze ktores ci pomoze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ireq Napisano Listopad 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2004 Mysle ze problem tkwi w konfiguracji kernela. Mialem ten sam problem, sciagnalem zrodla 2.6.9, skompilowalem korzystajac z config innego linuksa i teraz jest ok. Ale niestety nie wiem dokladnie ktory modul za to odpowiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolly444 Napisano Listopad 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2004 A więc po kolei, mam kernel 2.6.5-1.358 acpi działa wszystko jest ok po przerzuceniu się na kernel 2.6.9 *** acpi nie działa dzieje się to samo co koledze na początku tego wątku, prosiłbym o sprecyzowanie, jakiekolwiek rozwiązanie powinno być szerzej opisane ze względu na powagę sprawy; niekażdy robi kernel ze źródełek he he a (_napewno_ → na pewno) ORT nie ja. Pozdrawiam. Und seh ich was, was mir gefällt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ireq Napisano Listopad 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2004 A tak z ciekawosci napiszcie na jakiej plycie ten problem wystepuje. Moja to Abit VT7...chipset VIA PT880. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolly444 Napisano Listopad 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2004 Mój sprzęt to Abit KD7 KT400 proc ATHLON 2400 + 512 Mb ram MSI FX5200 128 Mb ram 128 bit jeśli coś potrzeba to na gg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2004 Już tyle razy było na forum Błąd kernela → https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_b...g.cgi?id=132761 Trzeba czekać na poprawkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mounter Napisano Listopad 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2004 hmm ja do wylaczania kompa uzywam "shutdown -h now" lub z odpowiednimi opcjami i jeszcze mnie nie zawiodla w dystrybucjach RH. Inna sprawa ze to komenda roota. Jeszcze inna ze ciagle gdzies grzebie i zawsze mam pod reka terminal z jego prawami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi