bartek19 Napisano Listopad 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2004 jezeli mam stale polaczenie z netem i przy instalacji wylaczylem firewalla to czu popelnilem duzy blad?? jezeli tak to jak moge teraz wlaczy ogniomurek i go skonfigurowac?? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Listopad 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2004 Menu -> Ustawienia systemowe -> Poziom bezpieczenstwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ati Napisano Listopad 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2004 #apt-get install firestarter prosty i łatwy w użyciu firewall Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Listopad 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2004 jezeli mam stale polaczenie z netem i przy instalacji wylaczylem firewalla to czu popelnilem duzy blad?? jezeli tak to jak moge teraz wlaczy ogniomurek i go skonfigurowac?? pozdrawiam Mozesz wlaczyc firewalla w takowy sposob( u mnie dzialal na FC2, na FC3 nie sprawdzalem, jak bede mial to tez sprawdze) podczas wspisywania nazwy uzytkownika i hasla( o ile jest to wlaczone, a domyslnie nie loguje sie uzytkownik) nacisnac kombinacje klawiszy "Ctrl + Alt + F1" zalogowac sie jako root i wpisac "setup". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek19 Napisano Listopad 14, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2004 ok... obydwa sposoby sa dobre. a ten drugi sposob z tym wpisywaniem setup mozna wykonac tez z poziomu konsoli. logujesz sie jako zwyskly user do systemu. wlaczas konsole robisz su - root podajesz haslo i setup i mozesz sie bawic pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi