kerajek Napisano Listopad 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2004 Jestem w lokalnej sieci radiowej i poprzez nią mam dostęp do netu (pod WinXP działa). Postanowiłem zainstalowac (_linuxa_ → Linuksa) ORT. Wybrałem Fedora Core 3. Męczyłem się kilka godzin z kompilacją i instalacją sterowników i oprogramowania, ale wreszcie zainstalowałem i skonfigurowałem. I tu się zaczęły schody.... pinguję bramę (10.1.1.1) idzie, pinguję siebie (10.1.1.49) idzie, pinguję kumpla z sieci (10.1.1.25) idzie, chce spingować jakąś stronkę np. ww.onet.pl nie idzie Pod X w FireFoxie nie mogę przeglądać internetu. RaConfig wykazuje że jest połączenie, sygnał jest dobrej jakości, a jednak net nie chodzi. Dlaczego? Jeżeli potrzebne są jeszcze jakieś szczegóły to służę. Jestem początkującym użytkownikiem (_linuxa_ → Linuksa) ORT. Pomóżcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ati Napisano Listopad 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2004 Masz problem z rozwiązywaniem nazw na adresy IP. Czy masz ustawione serwery DNS ? Pozkaż co masz w pliku /etc/resolv.conf powinno być cos takiego nameserver 194.204.159.1 nameserver 194.204.152.34 lub jakies inne znane serwery DNS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi