Skocz do zawartości

Program Do Edycji Nut

Bluesman

Rekomendowane odpowiedzi

Nie no jasne... Tylko że mi nie gra. Może same ustawienie w Jacku połączeń. W Jacku MuseScore pojawia mi sie w Połączeniach w zakładce Alsa. I gry włączam Muse Score to automatycznie MIDI THROUT łaczy sie z Muse Score . Próbowałem wielu innych opcji połączeń i nic....

Musisz uruchomić JACKa, wyłączyć ALSĘ i MIDI w MuseScore. Włącz opcje wewnętrznego syntezatora i wtedy tam uruchoim tylko JACKa. Potem w połączeniach w JACKu łączysz mscore:* z system:*

Musisz uruchomić JACKa, wyłączyć ALSĘ i MIDI w MuseScore. Włącz opcje wewnętrznego syntezatora i wtedy tam uruchoim tylko JACKa. Potem w połączeniach w JACKu łączysz mscore:* z system:*

Niestety w Jacku musce score pojawia mi się tylko w zakładce midi....

ale kombinując zauważyłem że jak w Muse Score zaznaczyłem Jacka i Alsa i Portaudio to w JAcku pojawiło mi sie w Auido - Muse Score ale tylko z jednej strony i oczywiście nie mogłem go połączyć z systemem. Dało mi to do myślenia i zdrobiłem wszystko bez Jacka i uruchomiłem dźwięk. Poniżej podaję jak skonfigurować Muse Score od początku. U mnie dźwięk działa, może się komuś przyda...

Odpalamy Muse Score. Wchodzimy Edit - Preferences i w zakładkę I/O (input /output). Domyślnie zaznaczone są "Use internal synthesizer" oraz "Alsa". My zaznaczamy dodatkowo "Portaudio". Dalej klikamy Zastosuj i Ok. Teraz musimy (niestety) zamknąć Cały program i jeszcze Raz Uruchomić Muse Score i Voila.

Szkoda tylko że z Jackiem sobie nie poradziłem ale jeśli coś znajdę to napiszę.

Pozdrawiam i dzięki za pomoc. Wspólnymi siłami przynajmniej wiadomo gdzie poszukać problemu :rolleyes: