Regis Napisano Listopad 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2004 Witam! Mam taki mały problem. Podczas instalacji FC3 system wykrywa kartę muzyczną poprawnie (sound blaster live) i podczas testu słychać dźwięk. Gdy już jestem zalogowany (KDE) to dzwięku nie mam. Jak próbuję ustawić jescze raz dzwięk to wykrywane są takie same ustawienia jak podczas instalacji, ale już dzwięku nie słychać. (mixery sprawdzałem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuki83 Napisano Listopad 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2004 to jeszcze ja sie dolacze do tego postu , tez mam problem z dzwiekiem w FC3 , a problem jest taki ze przy odtwarzaniu filmow w KDE , jest opuznienie w dzwięku , jakies 2 sekundy, a w Gnome chodzi normalnie dzwięk , moze mial ktoś taki problem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Listopad 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2004 Nie znam się na KDE za bardzo, ale może spróbujcie Centrum sterowania->system dziękowy->sprzęt i zmienić tam system dźwiękowy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjt_world Napisano Listopad 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2004 Mialem ten sam problem - i wystarczylo podglosic w mixerze kanal ktory by mi nigdy nie przyszlo ze ma byc podgloszony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamb111 Napisano Listopad 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2004 Może to : https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_b...g.cgi?id=137637 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lep Napisano Listopad 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2004 hi Ja mialem podobny problem na xmms widze ze slupki podskakuja czyli cos tam gra i wystarczylo podlosnic na mixerze w zakladce wejscia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gambit Napisano Listopad 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2004 Qna no nie wiem już co jest nie tak. Muzę w formacie Audio mogę normalnie słuchać, a jak włączam jakiś filmik, mp3'ójkę, wav'a, czy co kolwiek innego to mi (_niedziała_ → nie działa) ORT. Błagam o pomoc! Ja chcę nareszcie oderwać się od tego m$ shitu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwek541 Napisano Listopad 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2004 a to ja mam jeszcze wiekszy myk. u mnie nie ma dzwieku normalnie i przy tescie tez:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roback Napisano Listopad 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2004 Ogólnie: KDE korzysta z demona dźwięku "artsd". IMHO trochę ten demon niedopracowanty albo aplikacje do niego nie dostosowane, ale (nie)stety jest w KDE i stara się mixować dźwięki. Opóźnienia pod KDE: Centrum sterowania -> Dźwięk i multimedia -> System dźwiękowy -> Ogólne -> "Zapobieganie przerwom w odtwarzaniu" Zmniejsz bufor - powinno pomóc. Brak dźwięku: Najczęstszą przyczyną braku dźwięku rozwiązuje się za pomocą najczęściej podawanej odpowiedzi: "Podgłoś sobie". W poprzedniej instancji FC (2) walczyłem baardzo długo z kartą TV. Zmieniałem tuner'y i kombinowałem jak koń pod górkę, olewając tę radę, gdyż na pierwszy rzut oka wszystko było w porządku. Pomocny jest program "kmix" Posiada parę przydatnych opcji, których mniej lub bardziej losowe za(/od)ptaszanie pomaga Metoda brutalna na niektóre braki dźwięku: killall -9 artsd (jako użyszkodnik) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nash78 Napisano Grudzień 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2004 MIałem ten sam problem w FC3 z karta on-board na chipset'ie VIA (płyta o ile się nie mylę to był Epox KMM3I) - podczas instalacji test dźwięku wypadł OK, niestety poźniej dźwieku już nie było.. do czasu użycia wcześniej (wyżej) wspomnianego suwaka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dboxman Napisano Styczeń 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2005 wejdz w Kmix -program do regulacji dzwieku podgłośń wszystkie sowaki przejdz do zakładki przełaczniki wycisnij IEC958 capture mono przykład dałem do karty onboard AC97 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi