bartek19 Napisano Listopad 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2004 czy ktos mogl by mi wyjasnic dlaczego niektore mp3 odpalone w xmms "tną" sie, a niektore nie? pod windowsem nie bylo zadnego problemu z tymi pliczkami mp3 - nie wiem czemu tak sie dzieje ale to moze doprowadzic do szalu podczas sluchania muzyki . aha... zazwyczaj jak leci muza to nie robie nic na kompie wic nie moze byc cos takiego jak obciazenie procka czy za malo ramu. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Listopad 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2004 Witam!! Patrzyłeś może jakiej wtyczki wyjściowej używasz(dzwięku). Ja używam libALSA i działa!! Sprawd, może to jest przyczyną] Pozdro 12354784936 !! hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek19 Napisano Listopad 15, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2004 ok... sprawdzilem i jest to libALSA. nie wiem co jest nie tak. mp3 na pewno nie sa uszkodzone. a moze problem jest dlatego ze czyta je z partycji fat?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Listopad 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2004 Witam ponownie!! Raczej problem nie polega w partycji fat(wszystkie mp3 tak ci chodza lipnie??). :] Spróbuje zmienić na eSound lup OSS, może coś da. A masz standartowego xmmsa z fedorki 2 czy coś zmieniałeś ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek19 Napisano Listopad 15, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2004 tylko niektore mp3 mi sie tna. mam xmmsa z fc3 + plugin ktory umozliwia odtwaranie mp3. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ro-X Napisano Listopad 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2004 tez tak mialem ale odinstalowalem xmmsa i zainstalowalem na nowo przez synaptica. teraz wszystko dziala jak powinno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek19 Napisano Listopad 15, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2004 hjak bys mogl napisac mi jak to zrobic to bylo by super. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ro-X Napisano Listopad 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2004 w konsoli piszesz tak: su (potem podajesz haslo roota) rpm -e --nodeps xmms i na kompie nie masz juz xmms'a. teraz sciagasz takie cos: http://ftp.freshrpms.net/pub/freshrpms/fed...fc3.fr.i386.rpm oraz: http://ftp.freshrpms.net/pub/freshrpms/fed...fc3.fr.i386.rpm i w konsoli wklepujesz: rpm -ivh apt-0.5.15cnc6-1.1.fc3.fr.i386.rpm synaptic-0.55.1-1.1.fc3.fr.i386.rpm teraz masz juz zainstalowanego apt z synapticem odpalasz go i w ustawienia > repozytoria zaznaczasz pierwsze 4 pozycje. klikasz ok i twoim oczom ukazuje sie synaptic. w dziale Applications/Multimedia znajdziesz XMMS'a i wszystkie opcjonalne wtyczki. zaznaczasz, instalujesz pakiety i gotowe. synaptic to chyba najlepsze narzedzie do update'u, usuwania i dodawania pakietow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek19 Napisano Listopad 16, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2004 dzieki stary. synaptic pokazal mi ze mam uszkodzony pakiet wtyczki do odtwarzania mp3. zainstalowalkem od nowa i gra jak sie masz Stefan a tak (_wogole_ → w ogóle) ORT nie chce zaczynac nowego tematu i dlatego zapytam tutaj: jak zrobic zeby amule i kadu uruchamialy sie przy starcie systemu?? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ro-X Napisano Listopad 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2004 najprosciej to uruchom te programy i z menu glownego wybierz Koniec pracy i w tym okienku zaznacz Zapis bieżących ustawień i wyloguj się. po ponownym zalogowaniu programy (_napewno_ → na pewno) ORT zostana automatycznie uruchomione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek19 Napisano Listopad 16, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2004 jka chyba jestem ulomny na maksa zrobilem tak jak mowiles i po ponownym zalogowaniu ikonka kadu zamiast kolo daty i zegerka pojawila sie w lewym gornym rogu ekranu - prawie zaraz na ikona komputer. why?? a ak uruchamiam amula recznie to pokazuje sie jego okienko, nastepnie robie minimalizuj okno, a ikonki i tak nie ma na swoim miejscy, czyli kolo zegarka i daty ( pomocy pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Listopad 17, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2004 WITAM!! U mnie w rf2 jaet tak, że jak zamkne sysytem z odpalonym kadu i amule, to jak go uruchomie jeszcze raz fc to wszystkie progrsmy się uruchamiają!! Ale pewnie się w kadu i amukle da ustsawic zeby sie uruchamialy przy starcie! POZDRAO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek19 Napisano Listopad 17, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2004 no u mnie tez tak jest tylko ze ikonki tych programow powinny pojawiac sie w obszarze powiadomienia kolo zegarka a one pojawiaja sie nad ikona komputera, albo czasami na srodku pulpitu cos jest nie tak albo z fc3 albo z tymi pakietami. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi