Skocz do zawartości

Xmms

bartek19

Rekomendowane odpowiedzi

czy ktos mogl by mi wyjasnic dlaczego niektore mp3 odpalone w xmms "tną" sie, a niektore nie?

pod windowsem nie bylo zadnego problemu z tymi pliczkami mp3 - nie wiem czemu tak sie dzieje ale to moze doprowadzic do szalu podczas sluchania muzyki :D.

aha... zazwyczaj jak leci muza to nie robie nic na kompie wic nie moze byc cos takiego jak obciazenie procka czy za malo ramu.

pozdro

w konsoli piszesz tak:

su (potem podajesz haslo roota)

rpm -e --nodeps xmms

i na kompie nie masz juz xmms'a.

teraz sciagasz takie cos:

http://ftp.freshrpms.net/pub/freshrpms/fed...fc3.fr.i386.rpm

oraz:

http://ftp.freshrpms.net/pub/freshrpms/fed...fc3.fr.i386.rpm

i w konsoli wklepujesz:

rpm -ivh apt-0.5.15cnc6-1.1.fc3.fr.i386.rpm synaptic-0.55.1-1.1.fc3.fr.i386.rpm

teraz masz juz zainstalowanego apt z synapticem :) odpalasz go i w ustawienia > repozytoria zaznaczasz pierwsze 4 pozycje. klikasz ok i twoim oczom ukazuje sie synaptic. w dziale Applications/Multimedia znajdziesz XMMS'a i wszystkie opcjonalne wtyczki. zaznaczasz, instalujesz pakiety i gotowe.

synaptic to chyba najlepsze narzedzie do update'u, usuwania i dodawania pakietow :)

dzieki stary. synaptic pokazal mi ze mam uszkodzony pakiet wtyczki do odtwarzania mp3. zainstalowalkem od nowa i gra jak sie masz Stefan :)

a tak (_wogole_ → w ogóle) ORT nie chce zaczynac nowego tematu i dlatego zapytam tutaj: jak zrobic zeby amule i kadu uruchamialy sie przy starcie systemu??

pozdro :)

najprosciej to uruchom te programy i z menu glownego wybierz Koniec pracy i w tym okienku zaznacz Zapis bieżących ustawień i wyloguj się. po ponownym zalogowaniu programy (_napewno_ → na pewno) ORT zostana automatycznie uruchomione.

jka chyba jestem ulomny na maksa :( zrobilem tak jak mowiles i po ponownym zalogowaniu ikonka kadu zamiast kolo daty i zegerka pojawila sie w lewym gornym rogu ekranu - prawie zaraz na ikona komputer. why??

a ak uruchamiam amula recznie to pokazuje sie jego okienko, nastepnie robie minimalizuj okno, a ikonki i tak nie ma na swoim miejscy, czyli kolo zegarka i daty :((

pomocy

pozdro