Plu Napisano Marzec 12, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2010 Witam, staram się uruchomić internet na laptopie Hp pavilion dv5, jest zainstalowana na nim Vista . Wyskakuje błąd dostęp tylko lokalnie, czytałem dużo na ten temat i udało mi się rozwiązać raz ten temat z Vistą na laptopie dell inspiration... za pomocą komendy uruchamianej jako administrator w wierszu poleceń "netsh winsock reset catalog". Jednak na Hp nie pomogło, więc pomyślałem sobie że odpalę na nim płytę Live Fedora 11 i sprawdzę czy internet działa też nie pomogło. Proszę o pomoc mi już na tego HP ręce opadają drugi dzień walczę. Komputer podłączam kablem oraz próbuje przez wi-fii jednak z tym samym skutkiem, wszystkie inne komputery w sieci z windowsem xp oraz Vistą mają internet bez problem podłanczam kabel lub wi-fii i gitara jednak nie ten laptop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoleKK Napisano Marzec 13, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 13, 2010 A przypadkiem nie jest to problem w samej sieci? Moze dostep do netu jest po liscie adresow mac? Probowales w innej sieci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plu Napisano Marzec 14, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2010 Hm... nie próbowałem w innej sieci. Muszę sprawdzić. EDIT Nie ma filtracji MAC. Zrobiłem format systemu, postawiłem na nowo i działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi