kruchyBDG Napisano Marzec 14, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2010 Witam Wczoraj podpiąłem klasyczną klawiaturę (ze złączem USB) do laptopa. Klawiatura się zainstalowała i mogłem normalnie pracować (ćwiczyłem Matlab'a, funkcje, macierze itd). Włączyłem dzisiaj komputer, chciałem poszukać kilka rzeczy w internacie no i tu pojawiła się niemiła niespodzianka... w klawiaturze na laptopie zmienił się klawisze i tak zamiast: u = 4 i=5 o=6 p=* j=1 k=2 l=3 ;=- m=0 .=, (zamiast "u" jest 4, zamiast "i" jest 5 itd) Macie może jakiś pomysł co z tym zrobić?? Próbowałem ponownie instalować sterowniki, zmieniać język, zmieniać rodzaj klawiatury (programisty - polski 214) i nic nie pomogło ;/ Dodam tylko, że laptop jest mi dosyć pilnie potrzebny w ciągu tygodnia po za domem i nie jestem w stanie nosić ze sobą dużej klawiatury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dither Napisano Marzec 14, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2010 Sprawdź czy nie świeci się dioda num lock w laptopie, jeśli tak to wyłącz klawiaturę numeryczną (zazwyczaj fn+któryś z klawiszy funkcyjnych). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruchyBDG Napisano Marzec 14, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2010 Pomogło Bardzo Ci dziękuję Szczerze mówiąc to sam na to nie wpadłem, chyba tylko z tego względu, że na dużej klawiaturze (tej którą podłączyłem do laptopa) (_niema_ → nie ma) ORT żadnej diody... ;/ Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruchyBDG Napisano Marzec 14, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2010 Pomogło Bardzo Ci dziękuję Szczerze mówiąc to sam na to nie wpadłem, chyba tylko z tego względu, że na dużej klawiaturze (tej którą podłączyłem do laptopa) (_niema_ → nie ma) ORT żadnej diody... ;/ Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi