witekmo Napisano Marzec 15, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2010 Zainstalowałem niedawno Fedora LXDE spin. Domyślna sesja podczas logowania GDM to LXDE. Później doinstalowałem XFCE i chciałem zmienić domyślną sesję na XFCE i nie umiem. Edytowałem /etc/sysconfig/desktop oraz ~/.dmrc i nic. Za każdym razem GDM oferowało jako domyślne LXDE. No to usunałęm LXDE i teraz mam domyślną sesję Gnome. Próbowałem narzędzia switchdesk - bez rezultatu. Moje pytania: 1. Gdzie GDM przechowuje ustawienia o domyślnej sesji (w /etc/gdm nic nie znalazłem - może słabo szukałem) 2. Czy GDM umie zapamiętać domyślną sesję różną dla różnyc użytkowników? 3. Czy jest graficzna nakładka do konfiguracji GDM? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Marzec 15, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2010 W momencie gdy masz możliwość wyboru użytkownika powinna być opcja wybrania sesji logowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witekmo Napisano Marzec 15, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2010 Możliwość wybrania sesji oczywiście jest, ale ja nie chciałbym za każdym razem musieć jej wybierać. Gdzies przecież te ustawienia są zapisane. Tylko gdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi