Skocz do zawartości

Znikający Panel.

waldis

Rekomendowane odpowiedzi

Zainstalowałem w czwartek (25.03) na nówce sztuce laptoku Fedorę 12. Z płyty Live CD. Poszło gładko. Nawet wi-fi daje radę. Poinstalowałem wszystko, czego potrzebuję zgodnie z poradnikiem (oczywiście najpierw:yum update). No i zauważyłem zjawisko, które polega na tym, że po otworzeniu muzyki, filmu (czy czegokolwiek innego) i po zamknięciu słuchanego kawałka lub oglądanego filmu znika panel (mam tylko jeden, na dole). Robi to się po użyciu Totema i Audaciousa, rzadziej, ale też przy Xine. Klikanie PPM w miejscu panelu daje taki sam efekt jak klikanie na środku pulpitu. Na całe szczęście przez zupełny przypadek znalazłem rozwiązanie, które polega na naciśnięciu przycisku zasilania i kliknięciu w "anuluj" w otwierającym się wtedy oknie. Panel pojawia się z powrotem i działa. Ale jest to jednak irytujące. A i omal nie przegapiłem, chodzi o Gnome. Jakaś rada?

Kurczę, słabo link działa. Extensa EX5230E-901G16N.

Jeszcze jeden edit. Zrobiłem, już po napisaniu tego, co wyżej, update przez PackageKit i na razie jest ok.

Może ktoś usunąć moje wypociny?

Głosuję za tym żeby został:) , bo pewnie nie tylko ty masz taki trudno wytłumaczalny bug. Możliwe że tacka systemowa byłą popsuta i się naprawiła po aktualizacji - chyba tam pojawiają się ikony Totema i innych programów multimedialnych.

Możesz usunąć panel i odpalić ponownie z konsoli używając róznych kombinacji przełączek ("--g-fatal-warnings" brzmi ciekawie)

gnome-panel --help-all

W konsoli powinno coś wyrzucać, jakieś ewentualne błędy.

Sprawdź na innym koncie, może jakiś program nagrzebał w GNOME.

Sprawdź na innym koncie, może jakiś program nagrzebał w GNOME.

Kurczę, że na to nie wpadłem? Zainstalowałem sobie stare kadu, bo nowe mi się nie podoba. I było z nim trochę kłopotów. Odinstalowałem, zainstalowałem nowe :angry: Jest takie sobie, jesli chodzi o wygląd, ale na razie (odpukać) jest ok. :)

Dzięki.