Tomek Leszczyński Napisano Kwiecień 8, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2010 Witam, zrobiłem upgrade systemu z f11 do f12 nie działają yum i skype. yum wyświetla następujący komunikat: There was a problem importing one of the Python modules required to run yum. The error leading to this problem was: libssl.so.8: cannot open shared object file: No such file or directory Please install a package which provides this module, or verify that the module is installed correctly. It's possible that the above module doesn't match the current version of Python, which is: 2.6.2 (r262:71600, Aug 21 2009, 12:22:21) [GCC 4.4.1 20090818 (Red Hat 4.4.1-6)] a skype taki: skype: error while loading shared libraries: libssl.so.8: cannot open shared object file: No such file or directory więc problem chyba z tą bibllioteką, sciągnąłem ją z netu, ale przy instalacji rpm pisze, że jest nowsza wersja, czyli problem w konfiguracji, ale jak go rozwiązać nie wiem? Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lanxiss Napisano Kwiecień 8, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2010 podobny problem juz opisany na forum http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...mp;#entry132637 krotko mowiac trzeba znalezc nowsza wersje libssl.so w /usr/lib i uttworzyc link symboliczny do brakujacej wersji libssl.so.8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Leszczyński Napisano Kwiecień 11, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2010 podobny problem juz opisany na forum http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...mp;#entry132637 krotko mowiac trzeba znalezc nowsza wersje libssl.so w /usr/lib i uttworzyc link symboliczny do brakujacej wersji libssl.so.8 dzięki, już to zrobiłem i działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi