connect Napisano Kwiecień 10, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2010 Witam . mam pytanko gdzie mogę znajść opcje Ekranu Logowania ?? Czytałem gdzieś że powinno to być w System>Administracja>Ekran logowania . U mnie tego nie ma mam Fedorę 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Kwiecień 10, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2010 To dotyczyło starego ekranu logowania, bo nowy (fiu fiu, od F9 gości ) nie doczekał się konfiguratora. Teraz jest tylko to co widać przy logowaniu: user, język, sesja , wyjście. Chcesz zrobić coś innego? Od razu mówię, że skórki nie zmienisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
connect Napisano Kwiecień 11, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2010 Chcę się zalogować na konto roota w trybie graficznym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Kwiecień 11, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2010 Gdybyś przeczytał poradnik na naszej wiki to byś wiedział. Podpowiem, że link jest w czerwonej ramce. Poza tym to nie jest dobry pomysł: * niektórych programów nie można uruchomić z konta root (blokada!) np. yumex * wszystkie graficzne aplikacje wymagające uprawnień root można uruchomić w terminalu na zwykłym koncie. su - nazwa_polecenia albo skonfiguruj sobie sudo (jest na wiki). Jak nie wiesz jakim poleceniem uruchomić program z menu to zrób sobie skrót na pulpit i we właściwościach będzie odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
connect Napisano Kwiecień 11, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2010 Właśnie robiłem to co jest na wiki , ale nie chce mi zadziałać . Nie mogę dokonać zmian w etc/pam.d/gdm-password . Nie mam dostępu OK już doszedłem . Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi