Kashitsu Napisano Kwiecień 12, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2010 Ostrzegam - jestem zielona. Przy instalowaniu aktualizacji wyskoczył mi piękny błąd Error Type: <class 'yum.Errors.RepoError'> Error Value: Error getting repository data for installed, repository not found File : /usr/share/PackageKit/helpers/yum/yumBackend.py, line 3125, in <module> main() File : /usr/share/PackageKit/helpers/yum/yumBackend.py, line 3122, in main backend.dispatcher(sys.argv[1:]) File : /usr/lib/python2.6/site-packages/packagekit/backend.py, line 710, in dispatcher self.dispatch_command(args[0], args[1:]) File : /usr/lib/python2.6/site-packages/packagekit/backend.py, line 657, in dispatch_command self.update_packages(only_trusted, package_ids) File : /usr/share/PackageKit/helpers/yum/yumBackend.py, line 1948, in update_packages signed = self._is_package_repo_signed(pkg) File : /usr/share/PackageKit/helpers/yum/yumBackend.py, line 1437, in _is_package_repo_signed repo = self.yumbase.repos.getRepo(pkg.repoid) File : /usr/lib/python2.6/site-packages/yum/repos.py, line 121, in getRepo 'Error getting repository data for $s, repository not found' $ (repoid) litości, co ja mam z tym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Kwiecień 12, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2010 Uruchom gnome-terminal (lub inny terminal) i wpisz: su - <hasło dla użytkownika root> yum clean all yum update -y Czyli po zalogowaniu się na roota wyczyść wszystkie informacje będące w cache yuma i przeprowadź update. Jeśli dalej coś nie będzie grało, wklej to co wypluje terminal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kashitsu Napisano Kwiecień 12, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2010 ładnie dziękuję, poszło wszystko dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi