george Napisano Listopad 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2004 Witam ! Jestem nowym forumowiczem, jak i uzytkownikiem Fedory (Core 3). Mam takie pytanie, mianowicie gdzie mozna ustawic srodowisko KDE jako domyslne, gdy uruchamiam Fedore, odpala mi sie menadzer logowania i jest na 1 lokacji GNOME, na drugiej Srodowisko domyslne, i na 3 KDE dopiero i za kazdym razem musze zaznaczac KDE, bo jest zaznaczony domyslny. Czy mozna to jakos zmienic ? Z gory dzieki za pomoc i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Opaal Napisano Listopad 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2004 I to jest BARDZO DOBRE pytanko Sam bym chcial poznac na nie odpowiedz PEAC & POZDRO Opaal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kitaro Napisano Listopad 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2004 Mam takie pytanie, mianowicie gdzie mozna ustawic srodowisko KDE jako domyslne, gdy uruchamiam Fedore, odpala mi sie menadzer logowania i jest na 1 lokacji GNOME, na drugiej Srodowisko domyslne, i na 3 KDE dopiero i za kazdym razem musze zaznaczac KDE, bo jest zaznaczony domyslny. Czy mozna to jakos zmienic ? napisz w konsoli: switchdesk kde i gotowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
george Napisano Listopad 16, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2004 Czolem ! Hmmm... No dobra, chodzilo mi o co innego, jak ustawic to kde, zeby sie najpierw ladowalo... Ale mam teraz cos innego... Chce zainstalowac Xmms'a, no to potrzebuje pare bibliotek, no i tak, zainstalowalem glib-1.2.2, a tu nadal wyskakuje na ./configure: configure: error: *** GLIB >= 1.2.2 not installed - please install first *** Ale przed chwila instalowalem 1.2.2 !! Dzieki z gory za pomoc ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Listopad 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2004 (edytowane) A najlepiej w pliku /etc/sysconfig/desktop wpisać tak: DESKTOP="KDE" DISPLAYMANAGER="KDE" /edit/ @george Przeczytaj regulamin - nie należy poruszać różnych tematów w jednym wątku, robi się bałagan. Jak się ma xmms do "Pomoc ze środowiskiem..." Edytowane Listopad 16, 2004 przez wuja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi