DAREK WL. Napisano Kwiecień 27, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2010 Mam 2 płyty DVD-RW . Obie były już wielokrotnie kasowane,formatowane . Zawsze w celu wypalenia na nich obrazu ISO jakiejś dystrybucji linuksa . Ostatno zauważyłem że zarówno program K3B jak i BRASERO wywalają mi błąd ; że nie można zainicjować sesji,coś w tym stylu . Tymczasem podstawowe narzędzie systemowe wbudowane w windows 7 wypala obrazy ISO na obydwu tych płytkach DVD-RW i nie wywala żadnych błędów . Zastanawiam się więc dlaczego darmowe opensourcowe linuksowe programy przestały akceptować moje płytki dvd-rw a podstawowy program o zamkniętym kodzie źródłowym wbudowany w komercyjny system radzi sobie z nimi Jaka może być tego przyczyna :?: Proszę o opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witekmo Napisano Kwiecień 27, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2010 Miałem podobny problem i zauważyłem, że jak się wybierze tryb DAO do nagrywania, to daje się wypalić dvd-rw. Nie wiem dlaczego tryb auto tego nie rozpoznaje, ale rzeczywiscie jest taki problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Kwiecień 28, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2010 Ja też próbowałem i trybu DAO i trybu TAO i zastępowanie przyrostowe ale nic to nie pomogło . Szkoda że programy które są na licencji GPL/GNU sprawują się słabiej niż taki 90 dniowy TRIAL jak Windows 7 RTM :lammer: Naprawde szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Kwiecień 28, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2010 Proponuję Ci zrobić test i ściągnąć Nero 9 Lite. Wypal coś i zobacz co z taką płytą zrobi k3b. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Maj 26, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2010 Jak szaleć to szaleć ImgBurn Darmowy program, świetnie się nadaje do wypalania płytek (nie będę cytował dokładnie jakich między innymi ale powiem, że DualLayer też gryzie) Co prawda wersja "W" ale zapewniają, że przez Wine działa dobrze, ciekawe ile w tym prawdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi