rysic Napisano Maj 4, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2010 Po pierwsze: Witam wszystkich forumowiczów! (to mój pierwszy post) Po drugie: Czy używał kiedyś ktoś z Was programu Spacewalk? Mógł by się podzielić wnioskami? Poszukuję jakiegoś sensownego oprogramowania do zarządzania, instalowania systemów Linux. Może ktoś zna jakieś lepsze rozwiązania? Spacewalk ma tą wadę, że wspiera tylko fedorę, red hat-a i CentOS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kk88 Napisano Maj 9, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2010 To co mówie ma tylko teoretyczny charakter, ale dla Fedory, CentOS/RHEL. Istnieje repo z przygotowanymi paczkami, teoretycznie wydaje mi się, że możesz dla dowolnej dystrybucji bazującej na RPM zbudować paczki klienckie, zrobic repo w Spacewalku i normalnie administrować tymi systemami. Sam jestem do końca ciekaw jak to wygląda, i czy jest np. możliwośc podpięcia pod Spacewalka RHEL, a potem przez Spacewalka z RHN. A oprócz tego dodania innych kompów na CentOSie i Fedorze, administrowanych w calosci przez Spacewalka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi