shymo Napisano Listopad 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2004 Mam problem z zainstalowaniem partycji ntfs. Według wskazówek zamieszcznych na forum "zrobiłem" fstaba i on jest ok na 200%. Dysk jest montowany podczas startu tyklo... zwraca mi błąd o nie osługiwaniu sys. plków ntfs. W kde komunikat brzmi "fs:ntfs not supported by kernel" czy coś takiego. pobrałem rpmkę ze strony podanej gdzieś w linku, która miała niby wszystko załatwić. Ale niestety błąd jest nadal. Co mogę jeszcze zrobić? zaznaczam że pobrałem dobrą rpmkę pod wzgl. architektury Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ro-X Napisano Listopad 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2004 wyglada tak jakby rpm'ka nie byla zainstalowana poprawnie. proponuje odinstalowac i zainstalowac jeszcze raz spod konsoli z parametnem -ivh. jesli to nie pomoze to pozostaje chyba tylko przekompilowac jądro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sumo Napisano Listopad 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2004 jadro nie ma wbudowanej obslugi ntfs na glownej stronie fedora.pl jako pierwsyz jest artykul o uzyskaniu zrodla jadra nastepnie trzeba je skompilowac juz z obsluga ntfs bo nie wiem czy jest jakis rpm ktory moze cos pomoc pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shymo Napisano Listopad 16, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2004 istalowałem z "-ivh" i spod konsoli. A co do rekompilacji jądra to jestem w tym zielony ale myśle że na forum coś o tym znajdę... Dzięki . A co do rpmki to brałem ją z http://linux-ntfs.sourceforge.net/rpm/index.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sumo Napisano Listopad 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2004 jezeli bedziesz rekompilowal jadro to pomoc znajdziesz wlasnie w artykule z pierwszej strony nastepnie na naszym forum byl ten temat poruszany kiedys, a jezeli nadal bedziesz mial problemy to zobacz www.linux.com.pl/forum tam jest rowniez duo artykulow na tem temat p.s. zycze powodzenia pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ro-X Napisano Listopad 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2004 polecam stronke o kompilacji jądra: http://www.linux.sky.pl/teksty/kernel.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shymo Napisano Listopad 16, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2004 Dzięki wszystkim za pomoc. Na pewno sobie poradzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kgorski27 Napisano Listopad 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2004 Witam ... Polecam stronke do budowania potrzebnego pakietu RPM: http://linux-ntfs.sourceforge.net/rpm/build.html Dziala dla kazdej platformy, rowniez dla x86_64. Pozdrawiam Chris Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shymo Napisano Listopad 17, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2004 właśnie z tamtąd pobierałem, (tylko link inny podałem do tej samej strony) i nie pomogło...więc zrekompiluję jajko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi