mykee Napisano Listopad 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2004 nie mam na mojej FC-2 polecenia "ifconfig" co mam zrobic by bylo? lub jakie polecenie je zastepuje? (ni moge ustalic co mi przydziela serwer dhcp) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saddamus Napisano Listopad 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2004 a czy robisz to jako root? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Listopad 17, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2004 Uzyj do przelogowania sie na (_root'a_ → roota) ORT polecenia 'su -' zamiast 'su root' czy tez 'su'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ati Napisano Listopad 17, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2004 wpisz jako root /sbin/ifconfig Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mykee Napisano Listopad 17, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2004 Uzyj do przelogowania sie na (_root'a_ → roota) ORT polecenia 'su -' zamiast 'su root' czy tez 'su'. wystarczy przelogowac sie przez:"su -" i DZIALA dzieki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr82 Napisano Listopad 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2004 jak nie wiesz gdzie jest jakieś polecenie to wpisz : whereis ifconfig Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi