suawo Napisano Maj 18, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 18, 2010 Witam, !! :?: !! Czy próbowaliście kiedyś po zainstalowaniu vboxa i uruchomieniu na nim jakiegoś linuksa zainstalować na nim też vboxa /albo np. vmware'a/ i na tymże drugim menadżerze maszyn wirtualnych odpalić jakiś system - czyli krótko mówiąć - czy próbowaliście spiętrzyć wirtualzację? Właśnie wpadł mi do głowy ten pomysł - ale jutro go wypróbuję, bo późno i do pracy rano trzeba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Maj 19, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2010 Pijesz za dużo kawy Na stronie VBox pamiętam był taki obrazek i podpis "może kiedyś". Myślę, że przy programowej wirtualizacji jest to łatwiejsze, ale wydajność musi leżeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra-v Napisano Maj 19, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2010 Nie wiem co to za pomysł, pewnie szalony i jeden z tych "do szuflady" A nie możesz odpalić 2 maszyn obok siebie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Maj 19, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2010 Coś w temacie zagnieżdżonej wirtualizacji ostatnio słyszałem, ale to generalnie nie działa Jakieś modele procków AMD to miały (sorki, teraz nie mam czasu sprawdzić). Ktoś tam ktoś nawet się zachwycał, że wystarczyło kilkaset linijek dopisać, żeby nested virtualization zacząło działać. Póki co może spróbować z parawirtualizacją. Wydajność tragiczna, ale działa (: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi