Jusko Napisano Maj 22, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 22, 2010 Witam. Postawiłem sobie wczoraj wreszcie Fedorę na lapku (instalowała się ponad 3 godziny a samo live uruchamiało prawie 40 minut ). Wszystko się wczytuje, system wystartował. Do aktualizacji multum paczek, godzina ściągania - wszystko idzie zgodnie z planem. Niestety po aktualizacjach (zainstalowałem drivery ATi) siadł mi bootsplash. Nie wiem dlaczego - skoro kart byłaby za słaba by go wyświetlać, to czemu wyświetlał się bez sterowników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farba Napisano Maj 23, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 23, 2010 Cześć, próbowałeś? yum reinstall nazwa_pakietu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Maj 23, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 23, 2010 1. Spróbuj zaktualizować plymounth - wiki 2. Może po instalacji sterowników ATI (fglrx?) trzeba zastosować VGA=0xXXX, stosowne wartości na stronie (wpisujesz to w grub.conf). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Maj 23, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 23, 2010 Przeładowanie motywu Plymoutha nic nie zmieniło. Generalnie wielce mi to nie przeszkadza, gdyż system zawsze hibernuję, niemal nigdy nie wyłączam, więc i tak nigdy bootsplasha nie oglądam. Jest to jednak coś co w systemie się sypnęło, nie wiem dlaczego i nieco mnie to irytuje. ps: sterowniki otwarte. Nie jestem pewien czy do mojej karty mobility radeon 7500 były w ogóle fglrx dla Linuksa kiedykolwiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi