Althorion Napisano Maj 25, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 25, 2010 Witam. Mam problem z ustawieniem zadanej rozdzielczości ekranu. Po instalacji nie było obsługiwanych przez mój monitor maksymalnej rozdzielczości, więc zainstalowałem system-config-display i przy jego pomocy stworzyłem taki xorg.conf: # Xorg configuration created by system-config-display Section "ServerLayout" Identifier "single head configuration" Screen 0 "Screen0" 0 0 InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard" EndSection Section "InputDevice" # keyboard added by system-config-display Identifier "Keyboard0" Driver "kbd" Option "XkbModel" "pc105" Option "XkbLayout" "pl" EndSection Section "Monitor" Identifier "Monitor0" ModelName "Monitor 1600x1200" HorizSync 48.0 - 108.0 VertRefresh 60.0 - 85.0 Option "dpms" EndSection Section "Device" Identifier "Videocard0" Driver "nouveau" EndSection Section "Screen" Identifier "Screen0" Device "Videocard0" Monitor "Monitor0" DefaultDepth 24 SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 24 Modes "1280x1024" EndSubSection EndSection Niestety, dalej nie mogę wybrać takiej rozdzielczości jaką chcę (1280x1024@85Hz). Dokładne dane monitora wpisałem, marki i modelu nie znam. Karta graficzna to GF275. Co jest tego przyczyną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Maj 25, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 25, 2010 Może zainstaluj stery nvidii . Potem daj polecenie "nvidia-xconfig" Zobaczymy czy pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Althorion Napisano Maj 25, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 25, 2010 Cóż, tego się obawiałem. Na zamkniętych sterownikach działa tak jak powinno, ale w sumie zmieniałem system na Fedorę głównie dlatego, żeby mieć cały system wolny i otwarty. Cóż, moje oczy są ważniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi