urys Napisano Listopad 17, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2004 Czym się różni FC3 od FC2?? Czy tylko wersjami pakietów?? Jakie są nowe funkcjonalności?? Pytam bo nie wiem czy instalować mam teraz FC2 ale pościągałem mowe źródła wybranych programów (np KDE w wersji 3.3.1) i sam kompilowałem. Wszystko śmiga aż miło. I stąd moje pytanie jak. Proszę o poradę. Cenne będą Wasze odczucia subiektywne czy jest sens co 3 miesiące instalować system. Tym bardziej że w obecny włożyłem duuuużo pracy. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ro-X Napisano Listopad 17, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2004 jak wlozyles w swoj system duuzo pracy to sie zastanow czy warto bo ja az takiej wielkiej roznicy nie widze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemia Napisano Listopad 17, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2004 Ja zrobiłem to samo co URYS, skompilowałem sobie już z optymalizacja dla swojego sprzętu większość pakietów (zacząłem od gcc, żeby reszta poszła szybciej) potem jąderko, kde3.3.1, Xorg, i jeszcze pare innych DUŻO czasu to na to poświeciłem. Warto było system co najmniej 2x szybszy . Jak pojawią sie jakieś uaktualnienia programów to download *.scr.rpm. I mam nowy pakiecik, W tej chwili moja FC2 ma to wszystko co FC3. A instalacja FC3 żeby zobaczyć polski instalator?? Mi odpowiedz nasuwa sie sama. POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr82 Napisano Listopad 17, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2004 Ej ale sama kompilacja przecież nie daje wzrostu szybkości , chodzi o flagi chyba , możecie dać linka do tematu o kompilacji z przyspieszeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemia Napisano Listopad 17, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2004 np. moze cie troske naprowadzi http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...929&hl=rpmbuild Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urys Napisano Listopad 18, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2004 Ej ale sama kompilacja przecież nie daje wzrostu szybkości , chodzi o flagi chyba , możecie dać linka do tematu o kompilacji z przyspieszeniem Do pliku /home/twój_user/.bash_profile [code CFLAGS="-march=athlon-xp -O2 -fomit-frame-pointer -s" CXXFLAGS="-march=athlon-xp -O2 -s" export CFLAGS CXXFLAGS [/code] tak mozna ztobić dla Athlona XP i pochodnych ale, w zalenoci od tego jaki mamy procesor ustawiamy to na: athlon-xp, athlon-mp, athlon-tbird, athlon, k6, k6-2, k6-3, i386, i486, i586 (Pentium), i686 (PentiumPro), pentium, pentium-mmx, pentiumpro, pentium2 (Celeron), pentium3, pentium4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr82 Napisano Listopad 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2004 A dużo to (_wogule_ → w ogóle) ORT daje , jest sens się zagłębiać w to ? (mam athlona 2500+) Bo pare podstawowych programów bym sobie przyspieszył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urys Napisano Listopad 18, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2004 jest i to duuuuży Ja też mam Athlona 2500+ i kompilowałem i naprawde sie opłacało działa szybciej listę programów które skompilowałem znajdziesz wyżej Jak sie uzbroisz w cierpliwość to w przyszłym tygodniu postaram się udostępnić te programy i w tedy podam linka Tylko nie wiem czy ludzie z tego forom chcą tak skompilowane paczki i czy się opłaca wystawiać je na zewnątrz Proszę Was o to byście się wypiwiedzieli czy Was to interesuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr82 Napisano Listopad 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2004 Nie bardzo kumam bo jeśli chcesz wystawić to rpmy tak ? A czy takie rpmy skompilowane pod athlona to wystarczy , czy nie lepiej samemu skompilować i mieć nie tylko pod procka ,ale pod cały sprzęt bo już sie zagubiłem. No mnie to bardzo interesuje bo zbieram się do przeżucenia głownego systemu na fc3 i chciałbym tam skompilować pare programików żeby właśnie działały szybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urys Napisano Listopad 18, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2004 tak chcę wystawić rpmy, tylko jeszcze nie wiem gdzie jutro nędę wiedział ja tylko ustawiłem flagi na procka słyszałem za w gento można nawet ustawiać do gnoma czy KDE albo nawet do mozilli ale tak jak już mówiłem ja ustawiam tylko na procka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Listopad 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2004 Ja polecam następujące wyjście: 1 partycja - FC2 (skonfigurowana i wypieszczona), 2 partycja - FC3 (testowanie, konfigurowanie itp....) ==== Jeżeli po jakimś czasie 2 partycja bedzie wypieszczona i stwierdzimy że to na niej sie lepiej czujemy - instalujemy FC4 na 1 partycji mając na 2 partycji skonfigurowaną i wypieszczoną FC3 ... ... to tylko przykład - życie może oczywiście pokierować troszkę inaczej naszym dyskiem pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Listopad 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2004 Ja polecam następujące wyjście: 1 partycja - FC2 (skonfigurowana i wypieszczona), 2 partycja - FC3 (testowanie, konfigurowanie itp....) ... No nie przypominam sobie, żebyś zaglądał do mojego dysku Chociaż, może..... w końcu Szczecin to tylko wieksza wioska z tramwajami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr82 Napisano Listopad 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2004 wracając do tematu : http://osnews.com/story.php?news_id=8956 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi