Skocz do zawartości

Konfiguracja Poczty W Thunderbirdzie

linluke9

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam drobny problem w thnderbirdzie.

Skonfigurowalem poczte w tym progrmamie zgodnie z zaleceniami jakie znalalzem w necie, faktycznie program automaycznie wyszukal uzytkownika i inne ustawienia (poczte wychodzaca i rpzychodzaca) - problem w tym ze za kazdym razem mial z tym trudnosci i nie mozna bylo zakonczyc tej konfiguracji. Probowalem recznie to zrobic ale wciaz nie moge poczty uruchomic, w zwiazku z tym mam pytanie jak ustawic konfguracje dla poczty wychodzacej - POP3 w onecie - na adres [email protected] oraz cyfre w porcie (raz jako domyslne mi proponuje 995 a raz 110) i tak samo w wychodzacej - SMTP (domyslne 25).

Z gory dziekuje za pomoc

uściślę:

mam konto na onecie - [email protected]

zainstalowalem thunderbirda - zrobilem jeszcze raz jak kazano - automatyczna konfiguracja konta czyli haslo, login itd, ustawienia dla poczty wychodzacej mam takie: nazwa serwera - pop3.poczta.onet.pl i port 995 oraz dla poczty wychodzacej: smtp.poczta.onet.pl zaś port 587. Podczas automatycznej konfigruacji podalem tez haslo i thunderbird to wszystko zaaakceptowal. Problem jest teraz w tym ze za kazdym razem gdy sie loguje i prosi o haslo to gdy je wpisuje to on twierdzi ze bledne! pomimo tego ze wpisuje je prawidlowe.

Tym bardziej, ze jak loguje sie na poczte z onetu i podaje to wlasniehaslo to jest ok.

Nie rozumiem co moge robic niewlasciwie...

Prosze o pomoc lub jakies rady.

Pozdrawiam

Pokombinuj z opcją "używaj bezpiecznego uwierzytelnienia (hasła)" w pocznie wychodzącej i przychodzącej oraz "Bezpieczeństwo połączenia". 995 to port pop3 dla SSL, 110 to bez szyfrowania, dla wychodzącej 465 to port dla SSL, a 587 to bez szyfrowania. Pokombinuj z tymi opcjami albo zrób zrzut ekranu konfiguracji kont z zamazanymi tajnymi informacjami.

ehhh, walcze i walcze z tym.... zamieniam cyfry, kombunuje co chwile i nic, ciagle haslo i halso zle

juz nie wiem co robic, na mandrivie thunderbird poszeld sprawnie a tutaj nie rozumiem, a moze powinienem wybrac jakas aletrantywe dla thunderbirda?

przyzwyczailem sie strasznie i zal opuszczac bo wygodny bardzo...

znacie ew. jakies dobre programy porownywalne z thunderbirdem?

oczywiscie podpowiedzi co do realizacji problemu wciaz niezwykle mile widziane :)

ehhh...

dzieki, na przyszlosc bede sie pilnowac ale w chwili gdy juz dostaje goraczki przez te poczte to po prostu nie zwracalem uwagi na porzadek na forum.

wracajac do tematu

porzucilem thunderbirda i sprobowalem z evolution, wszystko ladnie pieknie ale gdy podaje haslo to znow to samo ze nie moze nawiazac polaczenia z serwerem pop3 i ze bledne haslo...

no przeciez to juz przegiecie, prosta czynosc konfigurajca poczty, niby sie opiera na klikaniu "dalej", przeciez nie jestem glabem totalnym ale to mnie juz dobija, czy nie jest mi dane uzywac programu do pobierania poczty pod fedore? :(

nie wiem co juz tu moge zrobic, no prosta czynnosc, pisze zgodnie z poradnikami w feodrze ale wciaz nic.

Czy ma ktos jakis pomysl?

P.S. Dodam, ze zaznaczylem w zaporze by akceptowal pop3, smtp, ssl, itd

dobra, zadzialalo

błaha sprawa - zjawisko polegajace na tym ze gdy robi sie jakas czynnosc (czyta, pisze) ktorys juz raz z kolei to nie widzi sie oczywistych bledow

w punkcie - login wpisywalem blednie swoj login bez konckowki @onet.eu czyli powinno byc [email protected]

wszystko dziala ladnie pieknie, tym samy koncze temat i dlatego tez pozwolilem sobie na oddzielny wpis nie laczac z porzednim

dziekuje wszystkim ktorzy odpisali :)