roback Napisano Listopad 17, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2004 Rad byłbym wiedzieć czy macie podobny problem. W trakcie pisania w OO mam włączone pokreślanie źle napisanych słów. Niestety nie działa to "za dobrze". A ściślej, jeśli klknę prawym przyciskiem myszy w takie słowo oczekuję na menu kontekstowe z możliwością wybrania poprawnego słowa. No i czekam... Nasŧpuje zwis OO, który co więcej zżera zasoby do tego stopnia, że nie można ani ruszyć myszą, ani przełączyć się na konsolę tekstową, nie można rółnież zalogować się po ssh. Co ciekawe od czasu do czasu Xmms'owi udaje się wczytać ok. sekundy aktualnie odtwarzanego utworu - więc system nie umiera, tylko nie jest w stanie obsłużyć OO. Dla ustalenia uwagi - sprawdzanie pisowni dla całego dokumentu działa sprawnie. Jeśli ktoś wie dlaczego tak się dzieje lub co więcej zna remedium na ten problem, proszę dać znać. Technikalia: Proc: 2500+ Barton Ram: 256 MB Swap: ok. 700MB System: FC3 (w FC2 było to samo) Program: OOffice.org 1.1.2 (w poprzednim było to samo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2004 Nasŧpuje zwis OO, który co więcej zżera zasoby do tego stopnia, że nie można ani ruszyć myszą, ani przełączyć się na konsolę tekstową, [ciach] Ram: 256 MB Chyba za mało RAMu i system ostro swapuje :/ Mi się tylko na kilka sekund zamraża OOo, ale ja mam 512MB pamięci. System tez ostro swapuje Proponowałbym to zgłosić na Bugzillę. Daj potem linka do błędu - chciałbym dodać się do CC, by wiedzieć czy postepują nad tym jakies prace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Listopad 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2004 mi tez nastepuje taki zwis, i trwa za dlugo, wlasciwie to wyglada to jakby sie zawisil, pomaga mi reset, no ale nie jest to mile jak sie zapomnialo zapisac :> teraz juz pamietam o tym i nie korzystam z tej opcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roback Napisano Listopad 22, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2004 Proponowałbym to zgłosić na Bugzillę. Daj potem linka do błędu - chciałbym dodać się do CC, by wiedzieć czy postepują nad tym jakies prace. Pomysł podchwyciłem, podumałem do której bugzilli miałbym dodać i w końcu zajrzałem do redhata. Jak się okazuje problem jest i co więcej różnie wygląda u różnych ludzi. Oto link: https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_b...g.cgi?id=138993 A co do tego problemu, to o ile mnie pamięć nie myli, jak macie działającą obsługę ACPI, to można wdusić 'power' i poczekać. System się wyłączy i nie powinien posypać się fs. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2004 Oto link: https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_b...g.cgi?id=138993 Dzięki :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi