Skocz do zawartości

P2p Fedora3 Nat

Rafal++

Rekomendowane odpowiedzi

Popierwsze witam wszystkich forumowiczów ponieważ to mój pierwszy post na tym forum ;)

Na wstępie powiem, że znalazłem tu już odpowiedzi na pare moich pytań, ale mam kolejne na które niestety nie znalazłem.

Chodzi o to, iż najpierw zainstalowałem xmule i wszystko teorytycznie było dobrze pozatym, że miałem problemy z połączeniem się ikona (w trayu) długo była szara (bardzo często pojawiał si ę komunikat "connection lost"), w końcu po jakimś czasie ikona zmieniła śię na żółtą (o ile się nie myle to jeżeli wszystko jest ok to powinna być brązowa). Potem uruchomiłem azureusa i podczas konfiguracji, w etapie gdzie testuje się port pojawiał się komunikat "Błąd NAT". Zignorowałem to i zacząłem pobieranie. Niestety ikony przy torentach ciągle są żółłte (czyli mam problem z NATem).

Proszę o pomoc dodam że mam neostrade, modem sagem. Nie znam się zabardzo na tym, (_linuxa_ → Linuksa) ORT mam od 3 dni więc jeśli można to proszę o w miare proste wytłumaczenie mi co i jak.

Z góry dzięki :)

....długo była szara (bardzo często pojawiał si ę komunikat "connection lost"), w końcu po jakimś czasie ikona zmieniła śię na żółtą (o ile się nie myle to jeżeli wszystko jest ok to powinna być brązowa)....

W linuksie kolorki mogą być trochę inne; żółty czy brązowy, to nieistotne - ważne, że jesteś gdzies tam połączony i możesz szukac i ssać.

Niestety ikony przy torentach ciągle są żółłte
No widzisz - daltonistom może być lżej na świecie;) :P

Te kolorki to bardziej zależą od tego do ilu seedów jesteś podpięty, a na to nie masz prawie żadnego wpływu. U mnie np. w tej chwili jeden żółty ciagnie ok.8 kB/s z 5 źródeł, a niby jestem połączony z 20, a drugi żółty ciągnie 25 kB/s też z 5 źródeł na 85. a jeszcze trzy żółtki stoją.

Też jestem za NAT-em i nigdy sie tym nie przejmowałem.

• 2 weeks later...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...