Rafal++ Napisano Listopad 17, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2004 Popierwsze witam wszystkich forumowiczów ponieważ to mój pierwszy post na tym forum Na wstępie powiem, że znalazłem tu już odpowiedzi na pare moich pytań, ale mam kolejne na które niestety nie znalazłem. Chodzi o to, iż najpierw zainstalowałem xmule i wszystko teorytycznie było dobrze pozatym, że miałem problemy z połączeniem się ikona (w trayu) długo była szara (bardzo często pojawiał si ę komunikat "connection lost"), w końcu po jakimś czasie ikona zmieniła śię na żółtą (o ile się nie myle to jeżeli wszystko jest ok to powinna być brązowa). Potem uruchomiłem azureusa i podczas konfiguracji, w etapie gdzie testuje się port pojawiał się komunikat "Błąd NAT". Zignorowałem to i zacząłem pobieranie. Niestety ikony przy torentach ciągle są żółłte (czyli mam problem z NATem). Proszę o pomoc dodam że mam neostrade, modem sagem. Nie znam się zabardzo na tym, (_linuxa_ → Linuksa) ORT mam od 3 dni więc jeśli można to proszę o w miare proste wytłumaczenie mi co i jak. Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Listopad 17, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2004 ....długo była szara (bardzo często pojawiał si ę komunikat "connection lost"), w końcu po jakimś czasie ikona zmieniła śię na żółtą (o ile się nie myle to jeżeli wszystko jest ok to powinna być brązowa).... W linuksie kolorki mogą być trochę inne; żółty czy brązowy, to nieistotne - ważne, że jesteś gdzies tam połączony i możesz szukac i ssać. Niestety ikony przy torentach ciągle są żółłteNo widzisz - daltonistom może być lżej na świecie;) Te kolorki to bardziej zależą od tego do ilu seedów jesteś podpięty, a na to nie masz prawie żadnego wpływu. U mnie np. w tej chwili jeden żółty ciagnie ok.8 kB/s z 5 źródeł, a niby jestem połączony z 20, a drugi żółty ciągnie 25 kB/s też z 5 źródeł na 85. a jeszcze trzy żółtki stoją. Też jestem za NAT-em i nigdy sie tym nie przejmowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
linuxlamer Napisano Listopad 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2004 jak jeszcze aktualny problem to znow polecam Firestarter i najlepiej wylaczac go na okres siagania bo gdy wpisywalem porty to nie chce ich przeskoczyc wiec ja firewala tym wylaczam tez wlasnie na torrenir nie chial mi sie laczyc lub bylo na zolto a gdy tylko wylaczylem tym programikiem to smiga jak zly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi