Aion Napisano Czerwiec 22, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2010 Po zainstalowaniu najnowszej wersji fedory wszystko było ok aż do momentu odpalenia jakiego odtwarzacza audio. Kiedy to utwory automatycznie się kończą to wszytsko jest w porządku, lecz jeśli spróbuję w środku utworu zmienić kawałek to zawsze system(odtwarzacz) raczy mnie obdarować dziwnym głośniejszym od utworu dźwiękiem, będącym mieszaniną poprzedniego i aktualnego utworu. Jak temu czemuś przeciwdziałać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lanxiss Napisano Czerwiec 22, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2010 pewnie problem z PulseAudio polecam strone http://fedorasolved.org/Members/fenris02/p...and-workarounds jezeli masz karte audio intel hda su -c 'echo "options snd_hda_intel power_save=0" > /etc/modprobe.d/snd_hda_intel.conf'; su -c 'echo 0 > /sys/module/snd_hda_intel/parameters/power_save'; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aion Napisano Czerwiec 22, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2010 oki mam karte intela . dzieki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Czerwiec 23, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2010 U mnie w Rhythmboksie pomogło włącznie płynnych przejść między utworami, jednak na F13 nie zauważyłem takich problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lanxiss Napisano Czerwiec 23, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2010 U mnie w Rhythmboksie pomogło włącznie płynnych przejść między utworami, jednak na F13 nie zauważyłem takich problemów. Nie wiem jak jest na 13, bo mam 12-stkę jeszcze, ale Pulseaudio z kartami intela to długo jeszcze będzie mieć problemy a masz może KDE i Gnome na raz? jestem ciekawy czy występuje jeszcze pewien zabawny problem z mikserami dźwięku Jak w KDE dasz mute, unmute i jednocześnie otwarty mikser Gnome, to się nie odmutuje i będzie cisza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi