Skocz do zawartości

Apt Nie Widzi Zaktualizowanych Pakietow

majonez

Rekomendowane odpowiedzi

przed chwila wyskoczyl mi up2date ze sa nowe aktualizacje

standardowo juz (jezeli mozna tak powiedziec po kilku dniach/tygodniach uzywania redhata/fedory) odpalilem synaptica a tu nic -> update -> dalej nic -> apt z konsoli tez nic

wlazlem na freshrpm pakiet jest ale apt go nie widzi

zaczalem grzebac i czy ktos moze mnie poprawic/oswiecic ze aby wszystko gralo jak trzeba to powinien dla kazdego pakietu z http://ayo.freshrpms.net/fedora/linux/3/i3...6/updates/RPMS/ istniec rowniez plik header w http://ayo.freshrpms.net/fedora/linux/3/i3...pdates/headers/

powiedzmy ze za przyklad sluzy udev - paczka jest nowa ale header stary

czy mam racje ze brakuje tego pliku?

w tym momencie jak inaczej dorwac go spod apta (oczywiscie teraz uzyje up2date ale niektorzy mogli przeciez wywalic to narzedzie i w tym momencie uzywajac apta nie wiedziec ze jest aktualizacja)

swoja droga up2date sciaga z innej lokalizacji ale nie mozna tego dodac do repozytorium apta bo brakuje podzialu na dzialy

ehh tak mnie wzielo na napisanie tego o 2:30

cya

update /// ten caly yum chyba nie ma z tym problemow

ja mialem to samo ale tylko dlatego ze apt nie ma zdefiniowanych repozytoriow z paczkami, ja najprosciej w swiecie usunalem apt-a, sciagnalem go ponownie z rpm.pbpne.net, zainstalowalem i juz domyslenie mial zdefiniowane repozytoria m.in. freshrpms

choc mozna bylo tylko skonfigurowac apt-a - najlepiej przeczytaj man-a

pzdr.

repozytoria mialem zdefiniowane wlasciwie jedno na ayo.... wiec raczej to nie o to chodzilo a te brakujace header po prostu tam juz dolozyli wiec teraz dziala ok

edit // mana do apta dawno temu juz przeczytalem jak zabieralem sie za aktualizacje pod debianem gdyby nie to ze teoretycznie potrzebuje cos redhatowskiego na chwile to nawet chyba by fedorka u mnie nie zagoscila na dysku