press Napisano Lipiec 1, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2010 Witam!! Problem dość błachy jednak denerwuje:P Otóż dodałem nowe kursory do fedory 13 w gnome. Zainstalowane kursory wyświetlają się, jednak nie zawsze przy niektórych aplikacjach albo np na pulpicie wyświetla się domyślny kursor fedory a np w firefoxie na stronie ten zainstalowany, no ale już kiedy najezdzam na interfejs znów domyślny by po najchaniu na interaktywną cześć znów mój. Tak ma być ??:> czy jednak może być innaczej ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Lipiec 1, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2010 Masz pewnie uruchomionego Compiza - on odpowiada za te problemy. Poszukaj w google: compiz mouse cursor, może coś znajdziesz, mi się szukać za Ciebie nie chce, ale naprawiałem to ostatnio. Jedną z możliwości jest zrobienie defaultowego zestawu ikon (kursorów) które zawsze sie pokaża. Jest noc i mi sięnie chce (: Ale Cię naprowadziłem i mam nadzieję, ze to będzie pomocne. Dobranoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
press Napisano Lipiec 2, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 2, 2010 OK dzieki Naprowadziłeś a zarazem kolejny dobry uczynek spełniłeś. Już działa cacy:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bunny1985 Napisano Lipiec 2, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 2, 2010 Zdało by się napisać jak to naprawiłeś ku potomnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
press Napisano Lipiec 2, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 2, 2010 Prawy przycisk na ikonke compiza w trayu ->Selec Windows Manager -> Metacity su -c"yum -y install gconf-editor" gconf-editor desktop->gnome->peripherals->mouse cursor theme cd /home/uzytkownik/.icons mkdir default gedit default/index.theme Wypełniam [icon Theme] Name = nazwa kursora Comment = nazwa kursora Example = nazwa kursora Inherits = nazwa kursora Zapisuje I włączam compiza Prawy przycisk na ikonke compiza w trayu ->Selec Windows Manager -> Compiz Po resecie we wszystkich programach będzie nowy kursor Mamy nowy domyślny kursor Ale pewnie można inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saxon Napisano Lipiec 3, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2010 Nawet nie wiedziałem, że ten problem był spowodowany przez compiz. Wielkie dzięki press za opis jak sobie z tym problemem poradzić. Jakieś wskazówki jak zrobić to dla aplikacji KDE? ------------ Pomógł restart a że robię to raz na jakiś czas to nie zawsze mogę zauważyć efekt niektórych zmian. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi