macker Napisano Listopad 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2004 Witam, mam problem z openoffice (w nocy mu robilem up2date - tez nic nie pomoglo). Mianowice, żeby wpisać polskie literki muszenacisnąc ctrl+alt+ literka. (jak nacisne alt+literka - wyskakuje dziwne znaczki :/)W KWord wciskam Alt+ literka i działa. w Xorg mam w sekcji keyboard "pl" wszystko niby gra. Jak zmienic kombinazje ctrl+alt+litera na alt+litera. Czy ktos ma pomysł? z gory thx za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butcher Napisano Listopad 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2004 Ja używam OpenOffica 1.1.2 (tez robilem upgrade) i u mnie, aby napisac polskie specjalnosci uzywa sie Alt+Literka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert1 Napisano Grudzień 3, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2004 A ja mam podobny problem nie mogę w openoffice napisać polskiego znaku !!! Wszystkie inne programy,poczta reagują na "ALT+znak" poprawnie ( czego dowodem jest tekst pytania) Używam OpenOffice 1.1.2 zamiast ć mam ae ź mam 1/4 itd. Używam FC3 w FC2 nie mialem takich problemów. Może zna ktoś patent na pozbycie się takiej niedogodności ???? pozdrawiam ROBERT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perbeatus Napisano Grudzień 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2004 Moim zdaniem problem może tkwić w: 1. Środowisku. Spróbujcie ustawić klawiature w Gnomie jeśli korzystacie z KDE 2. Bardziej prawdopodobne w x.orgu Pogrzebcie w x.org.conf, a może to przez te nowe x.org 6.8.0? Dodam że ja korzystam z x.org 6.7.0 Gnome i mam polskie literki pod samym altem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Grudzień 5, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2004 No więc u mnie jest wszystko w porządku - literki tak jak ustawa przewiduje. OO 1.1.3 w wersji UX(polecam - we wszystkich innych, a szczegolnie dystrybucyjnych zawsze są jakieś miny z pl_znaczkami), xorg najnowsze 6.8.1-12, klawiatura nieruszana, tylko KDE. Pytajcie co jeszcze ewentualnie podać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi