meister_b Napisano Listopad 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2004 witam, mam pytanie: dlaczego, gdy w jądrze jest włączona obsługa acpi, karta dźwiękowa w komputerze nie działa? czy da się tak zrobić, bez samodzielnej rekompilacji jądra, aby acpi i dźwięk działaly równocześnie? dokładniej: mam jądro 2.6.9-1.3_FC2, za dźwiek odpowiada uklad VIA, model VT82xx (dokładnie nie pamiętam, co i tak nie ma większego znaczenia; chyba 33), popularnie oznaczany AC97. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Listopad 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2004 mam to samo jądro, acpi i karta dzwiekowa dziala (ac97 na plycie glownej epoxa) sprobuj urcuhomic soundcard detection k->ustawienia systemowe->soudcard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meister_b Napisano Listopad 18, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2004 próbowałem dwa razy, może trzy za pierwszym, a było to podczas instalacji, komputer się zawiesił na amen za drugim układ VIA wykrył, aczkolwiek odsłuchanie krótkiego pliku dźwiękowego kończyło się wielokrotnym odtwarzaniem pierwszego dźwięku za trzeciem razem (po aktualizacji jądra do 2.6.9-1.3_FC2) jest dokładnie tak samo, jak za razem drugim moja płyta to DFI AD77 Infinity pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi