JanuszWo Napisano Lipiec 28, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 28, 2010 Witam! Przeszedłem z fedory 12 na 13. Na 12 miałem zainstalowaną klawiaturę lenovo na usb - taka sama jak w laptopie lenovo, z trackpointem. Zainstalowałem ją zgodnie z instrukcją na stronie http://www.thinkwiki.org/wiki/How_to_confi..._the_TrackPoint w fedorze 12 pomogło stworzenie pliku /etc/hal/fdi/policy/mouse-wheel.fdi i wklejenie zalecanej na stronie zawartości - dzięki temu miałem scroll przez wciskanie środkowego klawisza i pociskanie ;-) trackpointa. W fedorze 13 nie działa taki sposób. Co się zmieniło w fedorze 13? Ktoś może ma podobny problem? Oczywiście zmieniam nazwę klawiatury zgodnie z tym, co mi wyjdzie po poleceniu: lshal|grep input.product Jest jednak małe ale. Po wydaniu powyższego polecenia pojawiają się 2 klawiatury. Takie same. Może to ma znaczenie? Na podanej stronie jest kilka sposobów radzenia sobie ze skrollowaniem. Kolejno: "using xinput", "GPointing Device Settings" (ale ja działam na kde) oraz jeszcze kilka innych. Ktoś może korzysta z podobnej klawiatury i ma doświadczenia w jej ustawianiu na fedorze 13? Proszę o pomoc, sugestie - Janusz Wo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi