sh4q Napisano Listopad 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2004 czy moze mi ktos napisac jak odpalic karte radiowa d-link dwl 510 pod fc3...prosze o lopatologiczne tlumaczenie bo jestem poczatkujacy...pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMON Napisano Listopad 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2004 tak sie sklada ze mam ta karte na fc3 ale teraz niechce mi sie pisac jak to zrobic - napisze jutro - najpierw sciagnij sobie ndiswrappera - jutro sie odezwe to ci wytlumacze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sh4q Napisano Listopad 19, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2004 Demon...ok! dzieki ze sie odezwales i czekam na dalsze instrukcje pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMON Napisano Listopad 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2004 a wiec tak najpierw sciagnij ndiswrapper z tad sciagnij wersje 0.11 http://sourceforge.net/projects/ndiswrapper/ potem sciagnij sterowniki do karty z tad http://213.216.192.242/techdocs/V5.162.1030.2003.zip rozpakuj ndiswrapper gdzies sobie np na pulpit , potem rozpakuj sterowniki - i jak je rozpakujesz to wzuc je do tego rozpakowanego katalogu z ndiswrapperem . dalej - przechodzisz do katalogu z ndiswrapperm i wydajesz komende make install oczywiscie rob to z roota - gdy juz ci sie zainstaluje to wydajesz komende ndiswrapper -i /tu wpisujesz sciezke do tego katalogu z sterownikami /netdlwl.inf gdy juz ci zaladuje wydaj komende ndiswrapper -l to jest male L i powino co pokazac cos podobnego do tego : installed ndis drivers: netdlwl present teraz ladujesz ten modul ndiswrappera poleceniem /sbin/modprobe ndiswrapper Aby program ndiswrapper ładował się automatycznie przy starcie systemu wydałem polecenie ndiswrapper -m ale dla pewnosci wez dopisz do pliku /etc/rc.d/rc.local na koncu gdzies tam takie cos modprobe ndiswrapper wtedy napwno ci sie zaladuje dalej teraz trzeba zkonfigurowac siec a wiec ja robilem to tak ifconfig wlan0 10.1.1.3 netmask 255.0.0.0 up --- to moj adres kompa i maska route add default gw 10.1.1.1 --- to jest moja brama iwconfig wlan0 essid WLAN -- tu nazwa mojej sieci WLAN duze litery iwconfig wlan0 mode managed teraz powinno byc juz cos widac sprawdz to poleceniem iwconfig jezeli widzi cos takiego Access Point: 00:01:02:03:04:05 ---- te cyferki bede u ciebie inne tojest adres acces pointu ale jezeli sa jakies cyferki to znaczy ze widzi siec teraz powninienes jeszcze stworzyc plik o nazwie wlan0 w /etc/sysconfig/network-scripts/wlan0 chyba taka sciezka niepamietam i tam powinienes wpisac DEVICE=wlan0 ESSID= WLAN -- nazwa sieci u ciebie moze byc ina MODE=managed --- kurde niepamietam czy ma m byc zmalej czu zduzej BOOTPRO=no - jak laczysz sie przez dhcp to tamto wpisujesz IPADDR=x.x.x.x ---adres GATEWAY= --- adres bramy NETMASK=255.255.255.0 ----maska ONBOOT=yes potem /etc/resolv.conf 212.14.14.36 narazie tyle wez to przetraw - pewnie cie sie nieuda (_odrazu_ → od razu) ORT tego zrobic to pisz - nie jestemteraz u siebie wiec pisze to zglowy i moglem sie gdzies pomylic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi