Scorpion Napisano Listopad 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2004 Mam lamerski problem. Jak otwieram opcje DCGUI to okno jest tak duze ze wychodzi mi poza ekran (u dolu) i nie wiem jak przesunac okno do gory, bo zmniejszyc nie mozna. Bylby ktos laskawy powiedziec jak to zrobic ? bez zmiany rozdzieczosci (i tak jest 800x600 :/) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2004 okno jest tak duze ze wychodzi mi poza ekran (u dolu) i nie wiem jak przesunac okno do gory, bo zmniejszyc nie mozna. W KDE wystarczy nacisnąć prawy ALT, wcisnąć lewy przycisk myszy nad danym oknem, przenieść okno, puścić przycisk myszy i ALT :-) Proponowałbym napisac maila albo coś takiego do autora programu, by naprawił ten błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scorpion Napisano Listopad 22, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2004 to juz sie udalo, ale mam inny problem jak uruchomie dc i skonfiguruje a pozneij wylacze to wszystko znika i msz od nwoa konfigurowac, probowalem nawet recznie edytowac pliki ale i tak mu cos nie pasuje. CXml::xml_UTF8Toisolat1 error 5 I/O warning : failed to load external entity "/root/.dc/dchub.cfg" te komunikaty sie pojawiaja podczas uruchamiania wydaje mi sie ze nie moze otworzyc plikow, ale czemu ?? prawa dostepu roota ustawione i nic czy ktos ma pomysl na to ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2004 CXml::xml_UTF8Toisolat1 error 5 I/O warning : failed to load external entity "/root/.dc/dchub.cfg" Nie używam aplikacji p2p, więc ciężko mi powiedzieć. Na innym koncie dzieje się to samo? Właściwie to nie powinieneś w ogóle siedzieć na koncie roota i to pod Xami! http://skawina.eu.org/linux/root101.html http://apcoln.linuxpl.org/pokaz_artykul.php?artid=7 (koncówka) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scorpion Napisano Listopad 22, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2004 nie siedze, tylko sprawdzilem czy to ma zwiazek z prawami dostepu a to nie ma znaczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi