bialapantera Napisano Wrzesień 7, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2010 W jednym ze sklepów internetowych można kupić Eee PC 1215N bez systemu za 1700. Dobra oferta. Zastanawiam się tylko, czy można wrzucić na niego którąś dystrybucję Linuksa, bo jest tam sporo nowych bebchów: Atom D525, nowy ION, Bluetooth 3,0. Myślicie, że to przejdzie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_arcin Napisano Wrzesień 7, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2010 W jednym ze sklepów internetowych można kupić Eee PC 1215N bez systemu za 1700. Dobra oferta. Zastanawiam się tylko, czy można wrzucić na niego którąś dystrybucję Linuksa, bo jest tam sporo nowych bebchów: Atom D525, nowy ION, Bluetooth 3,0. Myślicie, że to przejdzie ? Mi jakiś czas temu trafił się bardzo tanio nettop asusa, który ma na pokładzie procesor atom i kartę graficzna ION był tam windows vista ale wywaliłem w zamian zainstalowałem ubuntu, jak na domowe centrum rozrywki bo to z niego zrobiłem plus serwer ftp/samba/apache (oczywiście do zastosowań własnych) działa to naprawdę fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialapantera Napisano Wrzesień 10, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2010 Dzięki za odpowiedź Marcin. Wczoraj zajrzałem na stronę NVIDII i w specyfikacji ION2 znalazłem info o wsparciu Linuxa, także rzeczywiście nie powinno być problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vanitas Napisano Marzec 2, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2011 Wiem, że temat trochę stary ale zabieram się do pobierania Fedory i chcę zapytać jak Fedora sprawuje się na w.w. Asusie. Próbowałem znaleźć jakiś artykuł na ten temat ale o dziwo niczego nie znalazłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł S. Napisano Marzec 2, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2011 Na moim Samsungu n130 (Atom N270, 1,6GH, Intel GMA950) Fedora 14 chodzi jak szwajcarski zegarek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Marzec 2, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2011 Osobiście instalowałem F14 na Asus Eee PC 1215N mojej żoneczki... WiFi nie działało, a powinno. Tak więc zainstalowałem Kbuntu 10.10, na którym działa wszystko out-of-box. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi