Tatanek Napisano Listopad 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2004 Zassałem oba. Bardziej mi zależy na GNUgadu. Wszedłem do katalogu daję ./configure i na końcu otrzymuję taki komunikat: checking for gtkspell-2.0 >= 2.0.0... Package gtkspell-2.0 was not found in the pkg-config search path. Perhaps you should add the directory containing `gtkspell-2.0.pc' to the PKG_CONFIG_PATH environment variable No package 'gtkspell-2.0' found configure: error: *** unable to find gtkspell (http://gtkspell.sourceforge.net) *** ta paczka jest zainstalowana. Nie pamiętam tylko w jaki sposób zmienić ścieżkę. Taki sam problem mam z tleenx3 tylko że tam nie wodzi ścieżk do paczki gnet-2.0 Zapomniałem jak to zrobić bo to samo było w FC2 u mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siamer Napisano Listopad 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2004 Mam dokładnie ten sam problem z Gnu-gadu i nie mam pojecia jak to zrobic. Paczka jest zainstalowana a pisze ze jej nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vip13 Napisano Listopad 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2004 Paczka jest zainstalowana a pisze ze jej nie ma identycznie u mnie. Choc u mnie GNUgadu jest ale jakby nie wpelni zainstalowane. Moge je wlaczyc ale w Menu nie mam nic. Kompletnie pusto. Lista kontaktow jest szara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanek Napisano Listopad 19, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2004 U mnie nie jest zainstalowane, bo kompilacja nie zakończyła się pomyślnie, więc nie dało się zrobić make & make install pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yurt Napisano Listopad 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2004 Z GNUGadu miałem podobny problem. Udłao się jednak zainstalować z rpm. Repezytorium GNUGadu dla apt pod FC: rpm http://linux.net.pl/~dwuziu/fedora/apt/ fc2/i386 afrod a jeżeli chodzi o to: Choc u mnie GNUgadu jest ale jakby nie wpelni zainstalowane. Moge je wlaczyc ale w Menu nie mam nic. Kompletnie pusto. Trzeba zainstalowac wtyczki dla protokołu GG, Tlen lub Jabbera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2004 No package 'gtkspell-2.0' found gtkspell-devel zainstalowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanek Napisano Listopad 22, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2004 gajownik Wielkie dzięki Jak zainstalowałem gtkspell-devel to gg2 już się nie opierało instalacji. Pozdro P.S. Po co biblioteki -devel- ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dely Napisano Listopad 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2004 Po co biblioteki -devel- ? Po to, żebyś mógł budować aplikacje korzystające z np. plików nagłówkowych gtk-spell. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi