suawo Posted September 14, 2010 Report Share Posted September 14, 2010 witam automatyczna aktualizacja mi ciągle wrzuca następujące update'y: Mozilla Firefox Web browser firefox-3.5.12-1.fc12 (i686) A Course Management System moodle-1.9.9-2.fc12 (noarch) XUL Runtime for Gecko Applications xulrunner-1.9.1.12-1.fc12 (i686) Development files for Gecko xulrunner-devel-1.9.1.12-1.fc12 (i686) już to raz zaktualizowałem, a przynajmniej tak mi się wydawało, ale sprawdziłem i w systemie mam stare wersje. Problem już zgłaszałem a propos Moodle'a kilka postów temu, jednak rady tam zamieszczone nie zadziałały (być może zrobiłem coś źle, choć nie sądzę). Teraz starego Moodla odinstalować się w ogóle nie da za pomocą yum, jak też zainstalować nowego. Ale dlaczego wyniknął problem z pozostałymi trzema? Poradźcie! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj_oko Posted September 18, 2010 Report Share Posted September 18, 2010 Jak root zarzuć: yum clean all Odpal potem jako użytkownik następujące polecenia: pkcon refresh --force pkcon update firefox To powinno sprowadzić problem do samego moodle'a. A teraz powiedz mi, co to znaczy "nie da się usunąć". Na jakiej podstawie to zakładasz? :] Link to comment Share on other sites More sharing options...
suawo Posted September 22, 2010 Author Report Share Posted September 22, 2010 Dzięki. Poradziłem sobie inaczej - zwykłym rpm -e moodle ... itd. Potem ponownie zainstalowałem wszystko przez yum install, czyli xul'a, firefoxa , ale już nie moddle'a. Yum narzekał coś, że baza pakietów zaktualizowana poza yum'em (czyli bezpośrednio przez to rpm -e), ale poszło wszystko ładnie, firefox'ik zachował mi nawet bookmarki, hasła i wszystko , a bałem się, że zdeinstalowanie i reinstalowanie coś tu urwie. Z moodle'm się na razie wstrzymam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts