czarnekakao Napisano Wrzesień 19, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2010 Witam, nie mogę się połączyć poprzez Samba-swat (localhost:901). Wyświetla mi w przeglądarce "Nie udało się nawiązać połączenia". Próbowałem na koncie administratora także się nie udało zawiązać połączenia. plik swat: # default: off # description: SWAT is the Samba Web Admin Tool. Use swat \ # to configure your Samba server. To use SWAT, \ # connect to port 901 with your favorite web browser. service swat { port = 901 socket_type = stream wait = no only_from = 127.0.0.1 user = root server = /usr/sbin/swat log_on_failure += USERID disable = no } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Wrzesień 19, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2010 Uwzględniłeś sambę w firewallu? Tutaj jest opis dla F8. Zarządzanie zaporą powinno być w menu "system". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnekakao Napisano Wrzesień 20, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2010 Ups, o tym nie pomyślałem. Sprawdzę i odpiszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi